Hakan Korkmaz
Köşe Yazarı
Hakan Korkmaz
 

KORKMA!

Tüm insanlığa gelmiş geçmiş en büyük dayatmalardan biri Covid19'dur. Covid 19 sayesinde dünyada öyle büyük değişimler yaşandı ki, azıcık irdeleseniz gerçekler tüm çıplaklığıyla karşınıza çıkacak ama buna fırsat vermiyorlar.  Hoş, adamlar da hiçbir şeyi gizli kapaklı yapmıyor aslında.  Göstere göstere, yıllar öncesinden biz bunu planladık, yapacağız diyor, yapıyorlar ama bizler deney faresi gibi kafesin içinde koşuşturmaktan kafamızı kaldırıp etrafta ne oluyor diye bakamadığımız için göremiyor, algılayamıyoruz.  İş işten geçip anlayınca da atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş oluyor.  İki senedir tüm dünyada en çok ne dayatıldı?  Aşı.  Evlere kapanma.  Online eğitim, online iş... Peki neler oldu? İnsanlık en yakınlarından bile koptu.  Yalnızlaştı. Uzaklaştı. İnsan, yaşamında en önemli şey olan (zaman)ını doya doyayaşamak yerine zaman çalan insanı düşünce fakiri yapan, yalnızlaştıran, tembelleştiren, üretimden tüketime sevk eden internet dayatmalarına maruz kaldı, bağımlı oldu.  Bu konu aslında çok uzar. Uzun uzun sohbet etmek isteyenler, benden farklı düşünenler olursa oturup konuşuruz.  Bence bu Covid 19 baştan beri bir komploydu.  Evet ortada bir virüs var. Ama bu kadar korkulacak boyutta değildi. İki yıl önceye gidelim mi? Çin'de ilk vakalar çıktığında yolda düşüp titreyen adamlara ne oldu? Vaka çıktığında astronot gibi sarılıp sarmalanan sağlık çalışanlarımız ne oldu da kıyafetlerinden sıyrıldı? Diyeceksiniz ki aşılandık o aşı bizleri korudu ve virüs normale döndü, bağışıklık kazandık vs... Hani her çıkan varyant bir öncekinden daha da öldürücüydü!!!  Dayatmalara hayır diyebildiğiniz kadar özgürsünüzdür.  Size şöyle bir örnek vereyim. 17 Ocak 2022 oğlumuz Alp'in yakın arkadaşının Covid 19'a yakalandığını öğrendik.  18 Ocak 2022 Salı. 9 yaşındaki oğlumuzun aniden ateşi çıktı, bütün gece ateşi vardı, ertesi gün normale döndü.  19 Ocak 2022 Çarşamba akşamı, eşimde halsizlik, ateş yorgunluk baş gösterdi. Hastaneye gittik test yapılmaya gerek görmediler. Evde Sağlık birimlerini aradık geleceğiz denildi ama o gün gelen olmadı. Biz de özel hastanede test verdik benim negatif, eşimin pozitif çıktı.  22 Ocak 2022'de Evde Sağlık biriminden bir yetkili 3. günde gelebildi ve test aldı. Ben de verdim. Eşimde yine pozitif, ben negatif.  Bugün 24.01.2022 evdeki herkesin durumu iyi. Çok şükür atlattık.  Şimdi bunu neden mi anlattım? Ben Covid 19 ile ilgili hiçbir aşıyı olmadım.  Kutu kadar evde maske de takmadım. Gündelik hayatıma devam ediyorum.  Ben uzaylı da değilim.!  Sanırım Covid beni sevmedi. Bu dayatmada çok şey değişti. Çok ciddi savaşın içindeyiz. Lütfen silkelenip kendinize geliniz. En iyi bildiğiniz işi yapın, üretin, korkmayın. Biraz araştırın bakalım bu virüsten kimler beslendi? İstiklal Marşımızın ilk kelimesi nedir? Lütfen silkelenin zamanınızı çalanlardan hesap sorun.  KORKMA!
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2022 - Cumartesi

KORKMA!

Tüm insanlığa gelmiş geçmiş en büyük dayatmalardan biri Covid19'dur. Covid 19 sayesinde dünyada öyle büyük değişimler yaşandı ki, azıcık irdeleseniz gerçekler tüm çıplaklığıyla karşınıza çıkacak ama buna fırsat vermiyorlar. 

Hoş, adamlar da hiçbir şeyi gizli kapaklı yapmıyor aslında. 

Göstere göstere, yıllar öncesinden biz bunu planladık, yapacağız diyor, yapıyorlar ama bizler deney faresi gibi kafesin içinde koşuşturmaktan kafamızı kaldırıp etrafta ne oluyor diye bakamadığımız için göremiyor, algılayamıyoruz. 

İş işten geçip anlayınca da atı alan Üsküdar'ı çoktan geçmiş oluyor. 

İki senedir tüm dünyada en çok ne dayatıldı? 

Aşı. 

Evlere kapanma. 

Online eğitim, online iş...

Peki neler oldu?

İnsanlık en yakınlarından bile koptu. 

Yalnızlaştı.

Uzaklaştı.

İnsan, yaşamında en önemli şey olan (zaman)ını doya doyayaşamak yerine zaman çalan insanı düşünce fakiri yapan, yalnızlaştıran, tembelleştiren, üretimden tüketime sevk eden internet dayatmalarına maruz kaldı, bağımlı oldu. 

Bu konu aslında çok uzar. Uzun uzun sohbet etmek isteyenler, benden farklı düşünenler olursa oturup konuşuruz. 

Bence bu Covid 19 baştan beri bir komploydu. 

Evet ortada bir virüs var. Ama bu kadar korkulacak boyutta değildi.

İki yıl önceye gidelim mi?

Çin'de ilk vakalar çıktığında yolda düşüp titreyen adamlara ne oldu?

Vaka çıktığında astronot gibi sarılıp sarmalanan sağlık çalışanlarımız ne oldu da kıyafetlerinden sıyrıldı?

Diyeceksiniz ki aşılandık o aşı bizleri korudu ve virüs normale döndü, bağışıklık kazandık vs...

Hani her çıkan varyant bir öncekinden daha da öldürücüydü!!! 

Dayatmalara hayır diyebildiğiniz kadar özgürsünüzdür. 

Size şöyle bir örnek vereyim.

17 Ocak 2022 oğlumuz Alp'in yakın arkadaşının Covid 19'a yakalandığını öğrendik. 

18 Ocak 2022 Salı. 9 yaşındaki oğlumuzun aniden ateşi çıktı, bütün gece ateşi vardı, ertesi gün normale döndü. 

19 Ocak 2022 Çarşamba akşamı, eşimde halsizlik, ateş yorgunluk baş gösterdi. Hastaneye gittik test yapılmaya gerek görmediler. Evde Sağlık birimlerini aradık geleceğiz denildi ama o gün gelen olmadı. Biz de özel hastanede test verdik benim negatif, eşimin pozitif çıktı. 

22 Ocak 2022'de Evde Sağlık biriminden bir yetkili 3. günde gelebildi ve test aldı. Ben de verdim. Eşimde yine pozitif, ben negatif. 

Bugün 24.01.2022 evdeki herkesin durumu iyi. Çok şükür atlattık. 

Şimdi bunu neden mi anlattım?

Ben Covid 19 ile ilgili hiçbir aşıyı olmadım. 

Kutu kadar evde maske de takmadım. Gündelik hayatıma devam ediyorum. 

Ben uzaylı da değilim.! 

Sanırım Covid beni sevmedi.

Bu dayatmada çok şey değişti. Çok ciddi savaşın içindeyiz. Lütfen silkelenip kendinize geliniz. En iyi bildiğiniz işi yapın, üretin, korkmayın. Biraz araştırın bakalım bu virüsten kimler beslendi?

İstiklal Marşımızın ilk kelimesi nedir?

Lütfen silkelenin zamanınızı çalanlardan hesap sorun. 

KORKMA!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir