109 2
109

Yeni Yönetmelikle Tütün ve Alkol Sektöründe Değişim

29.09.2023 - 14:41, Güncelleme: 29.09.2023 - 14:41
 

Yeni Yönetmelikle Tütün ve Alkol Sektöründe Değişim

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, tütün ve alkol sektörünü beyaz araçlarla dönüştürüyor, iş yerlerine kısıtlamalar getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan son yönetmelik değişikliği, tütün mamulleri ve alkollü içkiler sektöründe önemli düzenlemeler getiriyor. Bu değişikliklere göre, sektörde faaliyet gösteren firmaların dağıtım araçları artık beyaz renkte olmak zorunda. Ayrıca, bu araçlar üzerinde yer alabilecek bilgilere ilişkin kısıtlamalar ve düzenlemeler de getirildi. Firmalara, bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları için 1 yıllık bir süre tanınacak. Bununla birlikte, açık alkollü içki satışı yapan iş yerleri için perakende tütün mamulü ve alkollü içki satış belgesi düzenlenemeyecek. Özellikle barlar, içkili restoranlar gibi işletmeler için, farklı bir iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olsa bile, açık alkollü içki satış belgesinin yanında perakende alkollü içki veya perakende tütün mamulü satış belgesi alınmayacak. Ancak, bu değişiklikten önce düzenlenmiş olan satış belgeleri bu düzenlemeden etkilenmeyecek ve geçerliliklerini sürdürecekler. Yönetmelik değişikliği tütün mamulleri ve alkollü içkilerin hangi yerlerde satılamayacağı konusunda yeni bir kısıtlama getirmiyor. Ancak, sektörde faaliyet gösteren firmaların bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları ve belirtilen süre içinde gerekli düzenlemeleri yapmaları önem taşıyor.   Çanakkale TV
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yeni yönetmeliği, tütün ve alkol sektörünü beyaz araçlarla dönüştürüyor, iş yerlerine kısıtlamalar getiriyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan son yönetmelik değişikliği, tütün mamulleri ve alkollü içkiler sektöründe önemli düzenlemeler getiriyor. Bu değişikliklere göre, sektörde faaliyet gösteren firmaların dağıtım araçları artık beyaz renkte olmak zorunda. Ayrıca, bu araçlar üzerinde yer alabilecek bilgilere ilişkin kısıtlamalar ve düzenlemeler de getirildi. Firmalara, bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları için 1 yıllık bir süre tanınacak.

Bununla birlikte, açık alkollü içki satışı yapan iş yerleri için perakende tütün mamulü ve alkollü içki satış belgesi düzenlenemeyecek. Özellikle barlar, içkili restoranlar gibi işletmeler için, farklı bir iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olsa bile, açık alkollü içki satış belgesinin yanında perakende alkollü içki veya perakende tütün mamulü satış belgesi alınmayacak. Ancak, bu değişiklikten önce düzenlenmiş olan satış belgeleri bu düzenlemeden etkilenmeyecek ve geçerliliklerini sürdürecekler.

Yönetmelik değişikliği tütün mamulleri ve alkollü içkilerin hangi yerlerde satılamayacağı konusunda yeni bir kısıtlama getirmiyor. Ancak, sektörde faaliyet gösteren firmaların bu yeni düzenlemelere uyum sağlamaları ve belirtilen süre içinde gerekli düzenlemeleri yapmaları önem taşıyor.

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir