Lapseki'de Filistin İçin Dayanışma Yürüyüşü

25.10.2023 - 15:13, Güncelleme: 25.10.2023 - 15:13
 

Lapseki'de Filistin İçin Dayanışma Yürüyüşü

Lapseki'de İsrail'in Filistin saldırılarına karşı güçlü bir ses yükseldi. Dayanışma ve protesto yürüyüşüne katılım büyük!

Lapseki ilçesinde gerçekleşen Filistin'e destek yürüyüşünde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı vatandaşlar büyük bir dayanışma içerisinde protesto etti. Lapseki'de Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen bu etkinlik, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşe Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı. Yürüyüşün sonunda yapılan ortak açıklamada, Filistin halkının karşı karşıya kaldığı insanlık dışı dramın tarihte benzeri olmadığı vurgulandı. Filistinlilere tüm hakları ellerinden alınmış durumda, açlık, susuzluk, ve yoklukla mücadele ediyorlar. Dünya ise bu dramı görmezden gelerek sessiz kalmayı tercih ediyor. İsrail'in sistematik kitlesel saldırıları sonucu bebeklerden yaşlılara kadar birçok masum hayat kaybediyor ve dünya bu duruma kayıtsız kalıyor. Açıklamada, özellikle Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğu ve olmaya devam edeceği belirtildi. Kudüs'ün başkenti olan bağımsız bir Filistin devleti kurulması gerektiğine vurgu yapıldı. Milli İrade Platformu olarak Filistin davasını sarsılmaz bir şekilde savunma sözü verildi. Sessiz kalmayacakları, hak, adalet ve insani değerlerin yanında, mazlumun yanında yer alacakları ifade edildi.
Lapseki'de İsrail'in Filistin saldırılarına karşı güçlü bir ses yükseldi. Dayanışma ve protesto yürüyüşüne katılım büyük!

Lapseki ilçesinde gerçekleşen Filistin'e destek yürüyüşünde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı vatandaşlar büyük bir dayanışma içerisinde protesto etti. Lapseki'de Milli İrade Platformu tarafından düzenlenen bu etkinlik, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yürüyüşe Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, İlçe Müftüsü Rahmi Temiz, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Yürüyüşün sonunda yapılan ortak açıklamada, Filistin halkının karşı karşıya kaldığı insanlık dışı dramın tarihte benzeri olmadığı vurgulandı. Filistinlilere tüm hakları ellerinden alınmış durumda, açlık, susuzluk, ve yoklukla mücadele ediyorlar. Dünya ise bu dramı görmezden gelerek sessiz kalmayı tercih ediyor. İsrail'in sistematik kitlesel saldırıları sonucu bebeklerden yaşlılara kadar birçok masum hayat kaybediyor ve dünya bu duruma kayıtsız kalıyor.

Açıklamada, özellikle Türkiye'nin her zaman Filistin'in yanında olduğu ve olmaya devam edeceği belirtildi. Kudüs'ün başkenti olan bağımsız bir Filistin devleti kurulması gerektiğine vurgu yapıldı. Milli İrade Platformu olarak Filistin davasını sarsılmaz bir şekilde savunma sözü verildi. Sessiz kalmayacakları, hak, adalet ve insani değerlerin yanında, mazlumun yanında yer alacakları ifade edildi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir