109 2
109

Gıda üretim ve satış yerleri denetlendi

SAĞLIK 28.11.2023 - 15:10, Güncelleme: 28.11.2023 - 15:10
 

Gıda üretim ve satış yerleri denetlendi

Çanakkale’de, Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerince gıda üretim yerlerine denetim yapıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İl genelinde rutin olarak gerçekleştirilen kontrollere ilave olarak, Bakanlığın talimatıyla 13-24 Kasım 2023 tarihleri arasında başlatılan "Pastacılık ürünleri üreten işletmelere" yönelik denetimler yapıldı. Denetimlere, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan ve teknik personeller katıldı. Türkarslan:"Tüketicilerimizin sofralarına koyduğu gıda ürünlerinin sağlıklı ve güvenilir olmaları aile ve toplum sağlığı açısından çok önemli. Çünkü günümüzde gıda kaynaklı hastalıkların birçoğunun gıda güvenliğinin sağlanamadığı, uygunsuz şartlarda üretilen ürünlerden kaynaklandığını görmekteyiz. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüketicilerimizin, gıda mevzuatlarına uygun ürünlere ulaşabilmeleri için denetimlerimize devam edeceğiz” dedi. Göze çarpan eksiklikler konusunda Gıda işletme sahipleri uyarılarak denetimler sonlandırıldı.  
Çanakkale’de, Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol ekiplerince gıda üretim yerlerine denetim yapıldı.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İl genelinde rutin olarak gerçekleştirilen kontrollere ilave olarak, Bakanlığın talimatıyla 13-24 Kasım 2023 tarihleri arasında başlatılan "Pastacılık ürünleri üreten işletmelere" yönelik denetimler yapıldı. Denetimlere, Çanakkale Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, İl Müdür Yardımcısı Latif Candan ve teknik personeller katıldı.

Türkarslan:"Tüketicilerimizin sofralarına koyduğu gıda ürünlerinin sağlıklı ve güvenilir olmaları aile ve toplum sağlığı açısından çok önemli. Çünkü günümüzde gıda kaynaklı hastalıkların birçoğunun gıda güvenliğinin sağlanamadığı, uygunsuz şartlarda üretilen ürünlerden kaynaklandığını görmekteyiz. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak tüketicilerimizin, gıda mevzuatlarına uygun ürünlere ulaşabilmeleri için denetimlerimize devam edeceğiz” dedi.

Göze çarpan eksiklikler konusunda Gıda işletme sahipleri uyarılarak denetimler sonlandırıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir