15 ülke Çanakkale’de tatbikat yapacak

ASAYİŞ 28.11.2023 - 14:45, Güncelleme: 28.11.2023 - 14:45
 

15 ülke Çanakkale’de tatbikat yapacak

Nusret 2023 Davet Tatbikatı, 28 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında Çanakkale ve Saros körfezinde yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla  gerçekleşen "Nusret-2023 Davet Tatbikatı" 28 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Çanakkale ve Saros Körfezi'nde başladı. Tatbikatın amacı, katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak ve farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olarak açıklandı. Tatbikata Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, dost ve müttefik 15 ülkeden unsurlar, gözlemci personel ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 katılım sağlayacak.
Nusret 2023 Davet Tatbikatı, 28 Kasım – 6 Aralık tarihleri arasında Çanakkale ve Saros körfezinde yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ev sahipliğinde dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla  gerçekleşen "Nusret-2023 Davet Tatbikatı" 28 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında Çanakkale ve Saros Körfezi'nde başladı.

Tatbikatın amacı, katılan birlik ve komutanlıkların mayın harbinin planlama, icra ve kıymetlendirme konularında eğitimini sağlamak ve farklı ülkelerden katılan mayın harbi unsurlarının birlikte çalışabilirliğini geliştirmek olarak açıklandı. Tatbikata Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları, Sahil Güvenlik Komutanlığı, dost ve müttefik 15 ülkeden unsurlar, gözlemci personel ve NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 katılım sağlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir