Dere taşkınına müdahaleye giden itfaiye aracı suya kapıldı

ASAYİŞ 16.01.2024 - 12:44, Güncelleme: 16.01.2024 - 12:44
 

Dere taşkınına müdahaleye giden itfaiye aracı suya kapıldı

Ayvalık'ta , ıslah çalışması yapılmayan Nikita Deresi'nde taşkın oldu. Yardıma giden itfaiye aracı da suya kapıldı, itfaiyeciler iş makineleri ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık ilçesinde şiddetli lodos ile birlikte yağan sağanak yağışlar ilçede su baskınlarına ve dere taşkınlarına neden oldu. İddialara göre, DSİ tarafından ıslah çalışması yapılmayan Nikita Deresi yüksek su debisini taşıyamayarak taştı. Dere kenarındaki Uğur Sanayi Sitesi kısa sürede taşkın sularından olumsuz etkilendi, bazı iş yerlerine sular girdi. Su baskınlarında vatandaşlara yardıma giden bir itfaiye aracı yüksek su debisi nedeniyle sulara kapıldı. Araç içinde mahsur kalan itfaiyeciler iş makineleri ile kurtarıldı. Bölgede ayrıca birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, suda mahsur kalan bir kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşanan dere taşkınının etkilerini azaltmak için yoğun bir mesai harcıyor.
Ayvalık'ta , ıslah çalışması yapılmayan Nikita Deresi'nde taşkın oldu. Yardıma giden itfaiye aracı da suya kapıldı, itfaiyeciler iş makineleri ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık ilçesinde şiddetli lodos ile birlikte yağan sağanak yağışlar ilçede su baskınlarına ve dere taşkınlarına neden oldu. İddialara göre, DSİ tarafından ıslah çalışması yapılmayan Nikita Deresi yüksek su debisini taşıyamayarak taştı. Dere kenarındaki Uğur Sanayi Sitesi kısa sürede taşkın sularından olumsuz etkilendi, bazı iş yerlerine sular girdi.

Su baskınlarında vatandaşlara yardıma giden bir itfaiye aracı yüksek su debisi nedeniyle sulara kapıldı. Araç içinde mahsur kalan itfaiyeciler iş makineleri ile kurtarıldı. Bölgede ayrıca birçok ev ve iş yeri sular altında kalırken, suda mahsur kalan bir kişiyi itfaiye ekipleri kurtardı. Ayvalık Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaşanan dere taşkınının etkilerini azaltmak için yoğun bir mesai harcıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir