Biga Ortaokulu Öğrencisi Elif Ece Peker, LGS'de Türkiye Birincisi!

26.06.2023 - 00:32, Güncelleme: 26.06.2023 - 00:32
 

Biga Ortaokulu Öğrencisi Elif Ece Peker, LGS'de Türkiye Birincisi!

Biga Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Peker, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Biga Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Peker, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Elif Ece Peker, Türkçe öğretmenliği yapan Fikret Peker ve Emel Aka Peker çiftinin kızıdır. Ailesi ve okuluyla gurur duyan Elif, hukuk okumak istediğini ifade etti. Elif Ece Peker, Biga Ortaokulu'nda eğitim görmekteydi. Ancak okullarının yıkıldığı için 5. sınıftan bu yana ikili eğitim alıyorlardı. Okullarının hala yapılmamış olması nedeniyle bazı öğrenciler özel okula gitmek zorunda kaldı. Elif, tüm zorluklara rağmen ailesini ve okulunu gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Desteklerinden dolayı öğretmenlerine, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür etti. Başarıya ulaşmak için eksik olduğu konuları bilen bir öğrenci olduğunu ifade eden Elif, çalışması gereken dersleri iyi bildiğini ve bu derslere odaklandığını söyledi. Türkçe konusunda zaten iyiydi, bu nedenle dil bilgisi sorularına çok fazla çalışmadığını belirtti. Matematik konusunda başlangıçta zorluk yaşadığını ancak bu konuda da çalışarak sorunları aştığını dile getirdi. Soru sayısının önemli olmadığını vurgulayan Elif, günde 240 soru çözdüğünü söyledi. Yeni nesil sorulara odaklandığını ve konu tekrarı yapmadığını belirtti. Dersleri derste dinleyerek öğrenmeyi tercih ettiğini söyledi. Elif, sınavın sayısal bölümünün beklediğinden daha iyi geçtiğini ifade etti. Sene boyunca sayısal derslerde korktuğunu belirten Elif, sınavdan çıktığında mutlu olduğunu söyledi ve başarılı olduğuna inandığını dile getirdi. Stres yönetiminin başarının yüzde 50'sini oluşturduğuna inanan Elif, okullarının üniversite tanıtım etkinliklerine götürdüğünü ve Galatasaray Lisesi'ni tercih ettiğini belirtti. İkinci tercihinin Kabataş Lisesi olduğunu ve hukuk okumak istediğini söyledi. Elif Ece Peker'in başarısı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından da takdir edildi. Başkan Erdoğan, Elif'i evinde ziyaret ederek tebrik etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan, Elif Ece'nin tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olduğunu ve gururlandıklarını belirtti. Ayrıca Elif'e başarılar diledi.
Biga Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Peker, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayıp 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Biga Ortaokulu öğrencisi Elif Ece Peker, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Elif Ece Peker, Türkçe öğretmenliği yapan Fikret Peker ve Emel Aka Peker çiftinin kızıdır. Ailesi ve okuluyla gurur duyan Elif, hukuk okumak istediğini ifade etti.

Elif Ece Peker, Biga Ortaokulu'nda eğitim görmekteydi. Ancak okullarının yıkıldığı için 5. sınıftan bu yana ikili eğitim alıyorlardı. Okullarının hala yapılmamış olması nedeniyle bazı öğrenciler özel okula gitmek zorunda kaldı. Elif, tüm zorluklara rağmen ailesini ve okulunu gururlandırdığı için çok mutlu olduğunu belirtti. Desteklerinden dolayı öğretmenlerine, ailesine ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Başarıya ulaşmak için eksik olduğu konuları bilen bir öğrenci olduğunu ifade eden Elif, çalışması gereken dersleri iyi bildiğini ve bu derslere odaklandığını söyledi. Türkçe konusunda zaten iyiydi, bu nedenle dil bilgisi sorularına çok fazla çalışmadığını belirtti. Matematik konusunda başlangıçta zorluk yaşadığını ancak bu konuda da çalışarak sorunları aştığını dile getirdi. Soru sayısının önemli olmadığını vurgulayan Elif, günde 240 soru çözdüğünü söyledi. Yeni nesil sorulara odaklandığını ve konu tekrarı yapmadığını belirtti. Dersleri derste dinleyerek öğrenmeyi tercih ettiğini söyledi.

Elif, sınavın sayısal bölümünün beklediğinden daha iyi geçtiğini ifade etti. Sene boyunca sayısal derslerde korktuğunu belirten Elif, sınavdan çıktığında mutlu olduğunu söyledi ve başarılı olduğuna inandığını dile getirdi. Stres yönetiminin başarının yüzde 50'sini oluşturduğuna inanan Elif, okullarının üniversite tanıtım etkinliklerine götürdüğünü ve Galatasaray Lisesi'ni tercih ettiğini belirtti. İkinci tercihinin Kabataş Lisesi olduğunu ve hukuk okumak istediğini söyledi.

Elif Ece Peker'in başarısı, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan tarafından da takdir edildi. Başkan Erdoğan, Elif'i evinde ziyaret ederek tebrik etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Erdoğan, Elif Ece'nin tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincisi olduğunu ve gururlandıklarını belirtti. Ayrıca Elif'e başarılar diledi.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir