Işıkeli Nohut Kahvesi Coğrafi İşaret Aldı. Geçmişin Lezzeti Koruma Altında

TURİZM 17.08.2023 - 01:05, Güncelleme: 17.08.2023 - 01:17
 

Işıkeli Nohut Kahvesi Coğrafi İşaret Aldı. Geçmişin Lezzeti Koruma Altında

Biga'nın geleneksel lezzeti Işıkeli Nohut Kahvesi, Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı korumasıyla tescillendi. Geçmişin tadı geleceğe taşındı!

Biga ilçesinin gözde lezzetlerinden biri olan Işıkeli Nohut Kahvesi, geçmişten günümüze uzanan bir tat olarak artık Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihi kökleri ile öne çıkan eşsiz bir lezzet olan Işıkeli Nohut Kahvesi, resmi olarak tescillenerek hem bu tadı geleceğe taşıyor hem de geçmişimizin mirasını muhafaza ediyor" ifadelerini kullandı. "Kıtlık dönemlerinin yaratıcı ürünü" olarak kabul edilen Nohut Kahvesi, Birinci Dünya Savaşı yıllarındaki zorlu koşullardan doğan benzersiz bir lezzet. 15 Ağustos 2023 tarihli ve 155 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayınlanan tescil belgesi ile bu özel tat, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı kapsamında koruma altına alındı. Bu başarının elde edilmesinde, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ziraat Odası Başkanlığı'nın kararlı çabalarının büyük payı olduğu belirtiliyor. Bige Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Geçmişten günümüze uzanan bu özel lezzet, artık resmi olarak Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında! Bu tescil, sadece bir lezzeti değil aynı zamanda geçmişimizin izlerini ve emeğini de kapsamlı bir şekilde koruma altına alıyor. Geleneksel tatların ve yöresel lezzetlerin önemini vurgulamak adına attığımız bu adım, kültürel mirasımıza verdiğimiz değinin bir göstergesidir." 
Biga'nın geleneksel lezzeti Işıkeli Nohut Kahvesi, Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı korumasıyla tescillendi. Geçmişin tadı geleceğe taşındı!

Biga ilçesinin gözde lezzetlerinden biri olan Işıkeli Nohut Kahvesi, geçmişten günümüze uzanan bir tat olarak artık Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında. Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tarihi kökleri ile öne çıkan eşsiz bir lezzet olan Işıkeli Nohut Kahvesi, resmi olarak tescillenerek hem bu tadı geleceğe taşıyor hem de geçmişimizin mirasını muhafaza ediyor" ifadelerini kullandı.

"Kıtlık dönemlerinin yaratıcı ürünü" olarak kabul edilen Nohut Kahvesi, Birinci Dünya Savaşı yıllarındaki zorlu koşullardan doğan benzersiz bir lezzet. 15 Ağustos 2023 tarihli ve 155 sayılı Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayınlanan tescil belgesi ile bu özel tat, coğrafi işaret ve geleneksel ürün adı kapsamında koruma altına alındı. Bu başarının elde edilmesinde, Biga Belediyesi, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ziraat Odası Başkanlığı'nın kararlı çabalarının büyük payı olduğu belirtiliyor.

Bige Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Geçmişten günümüze uzanan bu özel lezzet, artık resmi olarak Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı koruması altında! Bu tescil, sadece bir lezzeti değil aynı zamanda geçmişimizin izlerini ve emeğini de kapsamlı bir şekilde koruma altına alıyor. Geleneksel tatların ve yöresel lezzetlerin önemini vurgulamak adına attığımız bu adım, kültürel mirasımıza verdiğimiz değinin bir göstergesidir." 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir