Fener Rum Patriği Gökçeada'da Meryem Ana Anma Programına Katıldı

17.08.2023 - 00:49, Güncelleme: 17.08.2023 - 00:49
 

Fener Rum Patriği Gökçeada'da Meryem Ana Anma Programına Katıldı

Gökçeada'da Meryem Ana Anma Programı, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılımıyla renklendi. Kültürel birliktelik ve anlam dolu anılar paylaşıldı.

Gökçeada'nın tarihi ve kültürel zenginliği, her yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen "Meryem Ana Anma Programları" ile bir kez daha ön plana çıkıyor. Bu özel etkinlik çerçevesinde Rumlar, adayı ziyaret ederek Meryem Ana'yı anma geleneğini sürdürüyor. Bu yılki program, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılımıyla özel bir anlam kazandı. Bartholomeos'un doğup büyüdüğü Zeytinliköy, etkinliklerin merkezi haline geldi. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada'ya gelerek beraberinde önemli isimleri de getirdi. Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis, Kanada Metropoliti Başpiskopos Sotirios Athanassoulas ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da bu özel etkinlik için adaya misafir olarak geldiler. Bartholomeos, Zeytinliköy'de aracından inerek köy meydanında toplanan hem Rum hem de Türk vatandaşlarla bir araya geldi. Güleryüzü ve samimi tavrıyla Bartholomeos, topluluğa hitaben yaptığı konuşmasında, "Herkese selamlar, sevgiler. Hayır dualarımız sizinle beraber olsun" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda değerli misafirlerini tanıtarak, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Kanada Metropoliti Başpiskopos Sotirios Athanassoulas'ı vurguladı. 
Gökçeada'da Meryem Ana Anma Programı, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılımıyla renklendi. Kültürel birliktelik ve anlam dolu anılar paylaşıldı.

Gökçeada'nın tarihi ve kültürel zenginliği, her yıl Ağustos ayında gerçekleştirilen "Meryem Ana Anma Programları" ile bir kez daha ön plana çıkıyor. Bu özel etkinlik çerçevesinde Rumlar, adayı ziyaret ederek Meryem Ana'yı anma geleneğini sürdürüyor. Bu yılki program, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un katılımıyla özel bir anlam kazandı. Bartholomeos'un doğup büyüdüğü Zeytinliköy, etkinliklerin merkezi haline geldi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Gökçeada'ya gelerek beraberinde önemli isimleri de getirdi. Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis, Kanada Metropoliti Başpiskopos Sotirios Athanassoulas ve ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da bu özel etkinlik için adaya misafir olarak geldiler. Bartholomeos, Zeytinliköy'de aracından inerek köy meydanında toplanan hem Rum hem de Türk vatandaşlarla bir araya geldi.

Güleryüzü ve samimi tavrıyla Bartholomeos, topluluğa hitaben yaptığı konuşmasında, "Herkese selamlar, sevgiler. Hayır dualarımız sizinle beraber olsun" ifadelerini kullandı. Aynı zamanda değerli misafirlerini tanıtarak, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Kanada Metropoliti Başpiskopos Sotirios Athanassoulas'ı vurguladı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir