Çanakkale'de Troya Kültür Yolu Festivali Coşkusu

TURİZM 10.09.2023 - 00:37, Güncelleme: 10.09.2023 - 00:37
 

Çanakkale'de Troya Kültür Yolu Festivali Coşkusu

Çanakkale'de 2. Troya Kültür Yolu Festivali, 40 mekanda 500'den fazla etkinlikle şehri aydınlatıyor. Kaçırmayın!

Çanakkale şehri, bu Eylül ayında festival coşkusunun zirvesine ulaşıyor. İkinci kez düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali, 40 farklı mekanda ve 500'den fazla etkinlikle şehir sakinlerini ve ziyaretçilerini bir araya getiriyor. 7'den 77'ye herkesin katılabildiği bu etkinlikler, Çanakkale'nin dört bir yanını sarıp sarmalıyor ve turizmi canlandırıyor. Troya Kültür Yolu Festivali, sanatçıları vatandaşlarla buluşturarak kültür ve sanatın zengin mirasını paylaşmayı amaçlıyor. Bu yıl, özellikle çocuklar için bir pozitif ayrımcılık yapılarak etkinlik sayısı önemli ölçüde arttırıldı. Çanakkale'nin minikleri, şehrin her köşesinde birçok etkinliğe katılma fırsatı buluyorlar. Geçtiğimiz günlerde Hamidiye Tabyaları içinde bulunan Revgan Restoran'da gerçekleşen tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı. Toplantıda, festivalle ilgili detaylar paylaşıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, festival hakkında şunları söyledi: "Geçen yıl birinci kez düzenlediğimiz bu festival, büyük ilgi gördü ve Kültür ve Turizm Bakanımızın da memnuniyetini kazandı. Bu yıl tekrar düzenlemek için onay aldık. Çok mutluyuz. Festival, günlerce süren kültür, sanat, müzik ve daha birçok etkinliği içeriyor. Çocuklardan yaşlılara herkes bu festivalde kendini ifade edebilir ve mutlu zamanlar geçirebilir. Tüm Çanakkalelileri festivalimize davet ediyoruz." Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise festival hakkında şunları söyledi: "Bugün buradayız çünkü Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, dünyanın en kapsamlı kültür ve sanat projelerinden biridir. Şehirlerimizin marka değerlerine uygun olarak planladık. Çanakkale, bu festivalin önemli bir durağıdır. Festivalin amacı, kültür ve sanatı paylaşarak insanları bir araya getirmektir." Festival, 9 Eylül'den 17 Eylül'e kadar devam edecek ve bu süre boyunca birçok unutulmaz etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çanakkaleliler ve şehri ziyaret eden herkes, bu coşkulu etkinliklere katılmaya davet ediliyor. Şehir, Troya Kültür Yolu Festivali sayesinde Eylül ayını adeta bir etkinlikler ayına dönüştürüyor. 
Çanakkale'de 2. Troya Kültür Yolu Festivali, 40 mekanda 500'den fazla etkinlikle şehri aydınlatıyor. Kaçırmayın!

Çanakkale şehri, bu Eylül ayında festival coşkusunun zirvesine ulaşıyor. İkinci kez düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivali, 40 farklı mekanda ve 500'den fazla etkinlikle şehir sakinlerini ve ziyaretçilerini bir araya getiriyor. 7'den 77'ye herkesin katılabildiği bu etkinlikler, Çanakkale'nin dört bir yanını sarıp sarmalıyor ve turizmi canlandırıyor.

Troya Kültür Yolu Festivali, sanatçıları vatandaşlarla buluşturarak kültür ve sanatın zengin mirasını paylaşmayı amaçlıyor. Bu yıl, özellikle çocuklar için bir pozitif ayrımcılık yapılarak etkinlik sayısı önemli ölçüde arttırıldı. Çanakkale'nin minikleri, şehrin her köşesinde birçok etkinliğe katılma fırsatı buluyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Hamidiye Tabyaları içinde bulunan Revgan Restoran'da gerçekleşen tanıtım toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Vali İlhami Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Selim Terzi ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir de katıldı.

Toplantıda, festivalle ilgili detaylar paylaşıldı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, festival hakkında şunları söyledi: "Geçen yıl birinci kez düzenlediğimiz bu festival, büyük ilgi gördü ve Kültür ve Turizm Bakanımızın da memnuniyetini kazandı. Bu yıl tekrar düzenlemek için onay aldık. Çok mutluyuz. Festival, günlerce süren kültür, sanat, müzik ve daha birçok etkinliği içeriyor. Çocuklardan yaşlılara herkes bu festivalde kendini ifade edebilir ve mutlu zamanlar geçirebilir. Tüm Çanakkalelileri festivalimize davet ediyoruz."

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu ise festival hakkında şunları söyledi: "Bugün buradayız çünkü Türkiye Kültür Yolu Festivalleri, dünyanın en kapsamlı kültür ve sanat projelerinden biridir. Şehirlerimizin marka değerlerine uygun olarak planladık. Çanakkale, bu festivalin önemli bir durağıdır. Festivalin amacı, kültür ve sanatı paylaşarak insanları bir araya getirmektir."

Festival, 9 Eylül'den 17 Eylül'e kadar devam edecek ve bu süre boyunca birçok unutulmaz etkinliğe ev sahipliği yapacak. Çanakkaleliler ve şehri ziyaret eden herkes, bu coşkulu etkinliklere katılmaya davet ediliyor. Şehir, Troya Kültür Yolu Festivali sayesinde Eylül ayını adeta bir etkinlikler ayına dönüştürüyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir