Zabıtalara kadına şiddetle mücadele eğitimi

YAŞAM 22.11.2023 - 12:43, Güncelleme: 22.11.2023 - 12:43
 

Zabıtalara kadına şiddetle mücadele eğitimi

Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne yönelik düzenlenen eğitim programına Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay da katıldı.

Belediye Meclis Salonunda 22 Kasım 2023 Çarşamba günü düzenlenen eğitim programında söz alan Başkan Vekili Mutluay; “Şiddetin her türlüsü kötü. İnsana, hayvana ve doğaya… Ama öncelikle kadına yönelik yapılan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bir empati yapalım; annelerimizi, kız kardeşlerimizi, kız çocuklarımızı ve eşlerimizi düşünelim. Onların şiddete uğraması içimize siner mi? Bunu kabul edebilir miyiz? Sanıyorum hiç birimiz buna evet diyemeyiz. Dolayısı ile bu iş ilk önce bize düşüyor. Sadece bu dönemlerde değil, okul öncesi eğitimden başlayarak kafamıza, beynimizin her hücresine bunun yerleştirilmesi gerekiyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen bu etkinliklerin önemli katkılar sunacağını düşünüyorum” dedi. Mutluay’ın konuşmasının ardından Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilileri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile Çanakkale’de düzenlenen çalışmaları anlattı. Eğitimde, şiddetin önlenebilmesi amacı ile yapılması gereken çalışmaların yanı sıra, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi amacı ile gerçekleştirilen yasal süreçler paylaşıldı.
Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne yönelik düzenlenen eğitim programına Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay da katıldı.

Belediye Meclis Salonunda 22 Kasım 2023 Çarşamba günü düzenlenen eğitim programında söz alan Başkan Vekili Mutluay; “Şiddetin her türlüsü kötü. İnsana, hayvana ve doğaya… Ama öncelikle kadına yönelik yapılan şiddet kesinlikle kabul edilemez. Bir empati yapalım; annelerimizi, kız kardeşlerimizi, kız çocuklarımızı ve eşlerimizi düşünelim. Onların şiddete uğraması içimize siner mi? Bunu kabul edebilir miyiz? Sanıyorum hiç birimiz buna evet diyemeyiz. Dolayısı ile bu iş ilk önce bize düşüyor. Sadece bu dönemlerde değil, okul öncesi eğitimden başlayarak kafamıza, beynimizin her hücresine bunun yerleştirilmesi gerekiyor. Bu noktada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi ile birlikte gerçekleştirilen bu etkinliklerin önemli katkılar sunacağını düşünüyorum” dedi.

Mutluay’ın konuşmasının ardından Çanakkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi yetkilileri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacı ile Çanakkale’de düzenlenen çalışmaları anlattı. Eğitimde, şiddetin önlenebilmesi amacı ile yapılması gereken çalışmaların yanı sıra, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesi amacı ile gerçekleştirilen yasal süreçler paylaşıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir