Yunanistan'da Kaçak Göçmenler Türk Kara Sularında Mahsur Kaldı

ASAYİŞ 10.10.2023 - 13:14, Güncelleme: 10.10.2023 - 13:14
 

Yunanistan'da Kaçak Göçmenler Türk Kara Sularında Mahsur Kaldı

Yunan Sahil Güvenliği, motoru sökerek ölümle burun buruna bıraktığı 20 kaçak göçmen Türk kara sularında kurtarıldı.

Yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 20 kaçak göçmen, Ayvacık ilçesinden lastik bir botla denize açıldı. Ancak Midilli Adası'na yaklaştıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldular. Yunan unsurları, lastik botun motorunu sökerek kaçak göçmenleri Türk kara sularına geri itti, bu da göçmenleri ölümle burun buruna getirdi. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine hızla harekete geçti. "KB-20" adlı Sahil Güvenlik botu, denizin ortasında mahsur kalmış 20 kaçak göçmeni kurtardı. Kurtarılan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, kaçak göçmenlerin bindiği lastik botun motorunun söküldüğü ve bu nedenle denizde mahsur kaldığı açıkça görüldü. Bu trajik olay, yasa dışı göçmenlerin zorlu ve tehlikeli deniz yolculukları sırasında karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, bu tür olayların önlenmesi ve insan hayatlarının korunması için daha fazla çaba sarf etmeye devam ediyorlar.
Yunan Sahil Güvenliği, motoru sökerek ölümle burun buruna bıraktığı 20 kaçak göçmen Türk kara sularında kurtarıldı.

Yasa dışı yollarla Midilli Adası'na gitmeye çalışan 20 kaçak göçmen, Ayvacık ilçesinden lastik bir botla denize açıldı. Ancak Midilli Adası'na yaklaştıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından durduruldular. Yunan unsurları, lastik botun motorunu sökerek kaçak göçmenleri Türk kara sularına geri itti, bu da göçmenleri ölümle burun buruna getirdi.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine hızla harekete geçti. "KB-20" adlı Sahil Güvenlik botu, denizin ortasında mahsur kalmış 20 kaçak göçmeni kurtardı. Kurtarılan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından paylaşılan görüntülerde, kaçak göçmenlerin bindiği lastik botun motorunun söküldüğü ve bu nedenle denizde mahsur kaldığı açıkça görüldü.

Bu trajik olay, yasa dışı göçmenlerin zorlu ve tehlikeli deniz yolculukları sırasında karşılaştığı riskleri bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililer, bu tür olayların önlenmesi ve insan hayatlarının korunması için daha fazla çaba sarf etmeye devam ediyorlar.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir