Yenice'de Su Ürünleri Denetimleri

27.10.2023 - 16:38, Güncelleme: 27.10.2023 - 16:38
 

Yenice'de Su Ürünleri Denetimleri

Yenice'de yapılan su ürünleri denetimleri taze ve güvenli balık tüketimi için önem taşıyor.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda, su ürünleri denetimleri aynı anda Türkiye genelinde olduğu gibi Yenice ilçesinde de gerçekleştirildi. Yenice ilçesinin Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol ekibi, perakende satış noktalarından balık tezgahlarına, iç sulardan işleme tesislerine ve alabalık tesislerine kadar ilçenin dört bir yanında su ürünleri denetimlerini titizlikle yürüttü. Denetimler sırasında, avlanabilir asgari boyların ölçümü yanı sıra balıkların tazelik durumu da incelendi. Bu denetimler sayesinde, tüketicilere daha sağlıklı ve taze ürünler sunmak amacıyla kalite kontrolü sağlandı. Ayrıca, amatör balıkçılar için geçerli olan usul ve esaslar konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak, su ürünleri avcılığına dair kurallara uyulması teşvik edildi. Yenice ilçesinde gerçekleştirilen bu denetimler, hem tüketicilerin güvenliğini ve sağlığını koruma amacını taşıyor hem de su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Bakanlık tarafından yürütülen bu tür denetimler, çevreye duyarlı bir şekilde su ürünleri kaynaklarının korunmasına önemli bir katkı sunmaktadır.
Yenice'de yapılan su ürünleri denetimleri taze ve güvenli balık tüketimi için önem taşıyor.

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda, su ürünleri denetimleri aynı anda Türkiye genelinde olduğu gibi Yenice ilçesinde de gerçekleştirildi. Yenice ilçesinin Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri kontrol ekibi, perakende satış noktalarından balık tezgahlarına, iç sulardan işleme tesislerine ve alabalık tesislerine kadar ilçenin dört bir yanında su ürünleri denetimlerini titizlikle yürüttü.

Denetimler sırasında, avlanabilir asgari boyların ölçümü yanı sıra balıkların tazelik durumu da incelendi. Bu denetimler sayesinde, tüketicilere daha sağlıklı ve taze ürünler sunmak amacıyla kalite kontrolü sağlandı. Ayrıca, amatör balıkçılar için geçerli olan usul ve esaslar konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılarak, su ürünleri avcılığına dair kurallara uyulması teşvik edildi.

Yenice ilçesinde gerçekleştirilen bu denetimler, hem tüketicilerin güvenliğini ve sağlığını koruma amacını taşıyor hem de su ürünleri avcılığının sürdürülebilirliğine katkı sağlıyor. Bakanlık tarafından yürütülen bu tür denetimler, çevreye duyarlı bir şekilde su ürünleri kaynaklarının korunmasına önemli bir katkı sunmaktadır.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir