Yangının Açtığı Yara, El Birliğiyle Sarılıyor

SİYASET 07.09.2023 - 14:24, Güncelleme: 07.09.2023 - 14:24
 

Yangının Açtığı Yara, El Birliğiyle Sarılıyor

4 bin 80 hektarlık alanı küle çeviren yangın sonrasında, zarar gören vatandaşlara yardımlar ulaşmaya devam ediyor.

lki 16-17 Temmuz’da, ikincisi ise 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Çanakkale Yangınında zarar gören vatandaşlara yardımlar ulaşmaya devam ediyor. 4 bin 80 hektarlık alanın etkilendiği yangın sonrasında ilk olarak Tarım İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Kumkaleli çiftçilerden oluşan gönüllüler tarafından saman ve yem yardımı bölgeye ulaştırılırken, geçen süreçte birçok kamu kurumu ve belediyeler tarafından yardımlar ulaştırılmaya devam etti. Çiftlik hayvanları yangında telef olan üreticiler için de Burhaniye’den gelen 20 küçükbaş hayvan, üreticilere teslim edildi. Yağcılar köyünde küçükbaş hayvanları teslim alan üreticiler, yetkililere teşekkürlerini iletirken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bölgede yaraların sarılması için devletin gerekeni yapacağını belirten Gider; “Çok üzücü bir süreç geçirdik. Arka arkaya gelen yangınlar ve sonrasında yaşanan sel ile Çanakkale açısından zor bir yaz oldu. Kaybettiğimiz doğayı parayla yerine koyamıyoruz. Bunun için zamana ve tüm halkımızın ortak özverisine ihtiyacımız var. Ancak oluşan diğer maddi hasarlar için devletimiz de halkımız da üzerine düşeni yapıyor. Yangından sonraki ilk günlerde, Çanakkale Ruhu dediğimiz dayanışma örneği ile gönüllülerin yardımları bölge halkına ulaştı. Bir yandan ilgili kurumlarımız hasar tespit çalışmalarını yaparken, bir yandan da acil ihtiyaçların giderilmesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Kısa sürede tüm eksiklerin giderileceği konusunda şüphem yok. Büyük bir fedakarlıkla, özveri ile Çanakkale bu yangını söndürdü. Bundan sonraki süreçte de yine fedakarlık ve özveri ile bu sürecin üstesinden geleceğiz” dedi.  
4 bin 80 hektarlık alanı küle çeviren yangın sonrasında, zarar gören vatandaşlara yardımlar ulaşmaya devam ediyor.

lki 16-17 Temmuz’da, ikincisi ise 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen Çanakkale Yangınında zarar gören vatandaşlara yardımlar ulaşmaya devam ediyor. 4 bin 80 hektarlık alanın etkilendiği yangın sonrasında ilk olarak Tarım İl Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Kumkaleli çiftçilerden oluşan gönüllüler tarafından saman ve yem yardımı bölgeye ulaştırılırken, geçen süreçte birçok kamu kurumu ve belediyeler tarafından yardımlar ulaştırılmaya devam etti.

Çiftlik hayvanları yangında telef olan üreticiler için de Burhaniye’den gelen 20 küçükbaş hayvan, üreticilere teslim edildi. Yağcılar köyünde küçükbaş hayvanları teslim alan üreticiler, yetkililere teşekkürlerini iletirken, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bölgede yaraların sarılması için devletin gerekeni yapacağını belirten Gider; “Çok üzücü bir süreç geçirdik. Arka arkaya gelen yangınlar ve sonrasında yaşanan sel ile Çanakkale açısından zor bir yaz oldu. Kaybettiğimiz doğayı parayla yerine koyamıyoruz. Bunun için zamana ve tüm halkımızın ortak özverisine ihtiyacımız var. Ancak oluşan diğer maddi hasarlar için devletimiz de halkımız da üzerine düşeni yapıyor. Yangından sonraki ilk günlerde, Çanakkale Ruhu dediğimiz dayanışma örneği ile gönüllülerin yardımları bölge halkına ulaştı. Bir yandan ilgili kurumlarımız hasar tespit çalışmalarını yaparken, bir yandan da acil ihtiyaçların giderilmesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Kısa sürede tüm eksiklerin giderileceği konusunda şüphem yok. Büyük bir fedakarlıkla, özveri ile Çanakkale bu yangını söndürdü. Bundan sonraki süreçte de yine fedakarlık ve özveri ile bu sürecin üstesinden geleceğiz” dedi.

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir