Ulaşımda Türkiye Kart Dönemi Başlıyor

GÜNDEM (HM) - Haber Merkezi | 26.01.2024 - 15:35, Güncelleme: 26.01.2024 - 15:39
 

Ulaşımda Türkiye Kart Dönemi Başlıyor

Türkiye genelinde toplu taşıma kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart, farklı şehirlerinde kullanılan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayacak. Türkiye Kart, 2024 sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde hizmete sunulacak.

Türkiye Kart hayata geçiyor! Türkiye Kart, PTT AŞ öncülüğünde geliştirilen bir proje. Genel Müdür Hakan Gülten’in ifadelerine göre, bu kart sadece bir toplu taşıma kartı değil, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli, gazi ve aktarma indirimleri gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Kart, entegre olunan illerde kullanılabilecek. Gülten, Türkiye Kart’ın ekonomik faydalarını da vurgulayarak, ülke ekonomisine zarar veren mevcut kart sisteminin yerini alacağını belirtti. Projenin, vatandaşların kredi kartlarına da entegre edilerek dünyada benzeri olmayan bir teknolojiye dönüşeceğini ifade etti. Gülten, belediyelerin bu sürece destek vermesinin kritik olduğuna ve entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerine dikkat çekti. Sonuç olarak, Türkiye Kart, hem vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olarak öne çıkıyor. Kartın yaygınlaşması ve tüm şehirlerde kabul görmesiyle, toplu taşıma kullanımı daha da basitleşecek ve vatandaşların seyahat deneyimleri önemli ölçüde iyileşecek.
Türkiye genelinde toplu taşıma kullanımını kolaylaştırmak amacıyla hayata geçirilen Türkiye Kart, farklı şehirlerinde kullanılan çok sayıda toplu taşıma kartını tek bir kart altında toplayacak. Türkiye Kart, 2024 sonuna kadar ülkenin yarısını kapsayacak şekilde hizmete sunulacak.

Türkiye Kart hayata geçiyor!

Türkiye Kart, PTT AŞ öncülüğünde geliştirilen bir proje. Genel Müdür Hakan Gülten’in ifadelerine göre, bu kart sadece bir toplu taşıma kartı değil, aynı zamanda öğrenci, öğretmen, engelli, gazi ve aktarma indirimleri gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Kart, entegre olunan illerde kullanılabilecek.

Gülten, Türkiye Kart’ın ekonomik faydalarını da vurgulayarak, ülke ekonomisine zarar veren mevcut kart sisteminin yerini alacağını belirtti. Projenin, vatandaşların kredi kartlarına da entegre edilerek dünyada benzeri olmayan bir teknolojiye dönüşeceğini ifade etti.

Gülten, belediyelerin bu sürece destek vermesinin kritik olduğuna ve entegrasyon sürecinin bir yıl içinde tamamlanmasını hedeflediklerine dikkat çekti.

Sonuç olarak, Türkiye Kart, hem vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlayacak hem de ülke ekonomisine katkıda bulunacak bir proje olarak öne çıkıyor. Kartın yaygınlaşması ve tüm şehirlerde kabul görmesiyle, toplu taşıma kullanımı daha da basitleşecek ve vatandaşların seyahat deneyimleri önemli ölçüde iyileşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir