Türkiye'nin İlk Acil Müdahale Gemisi Çanakkale'ye Ulaştı

25.08.2023 - 01:43, Güncelleme: 25.08.2023 - 01:43
 

Türkiye'nin İlk Acil Müdahale Gemisi Çanakkale'ye Ulaştı

Nene Hatun Gemisi, Çanakkale'ye ulaşarak denizden acil müdahale kapasitesini güçlendirdi. Deniz güvenliği ve çevre koruma için önemli bir adım!

Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi olan Nene Hatun, İstanbul'dan yola çıkarak yaklaşık 15 saatlik bir yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı. Sabahın erken saatlerinde iskeleye demirleyen Nene Hatun Gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından denizden acil müdahale durumlarında görev almak üzere Çanakkale Merkez İskelesi'nde konuşlandırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, geminin denizden müdahaleye hızlı bir şekilde cevap verebilmesi amacıyla böyle bir adım attığını açıkladı. Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği, Nene Hatun'un su alabilmesi için geçici olarak çift yönlü olarak durdurulmuştu. Havadan müdahale araçlarının etkin bir şekilde su alabilmesi için bu önlem alınmıştı. Ancak geminin Çanakkale'ye varmasıyla birlikte deniz trafiği normale dönecek ve geminin acil müdahale yetenekleri bölgedeki güvenliği artıracak. Bu gelişme, ülkenin deniz güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Nene Hatun Gemisi'nin acil durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilme yeteneği, deniz kazalarının önlenmesi ve çevresel felaketlerin etkilerinin en aza indirilmesi açısından kritik bir rol üstlenecek. Bölgedeki deniz trafiğinin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda, geminin konuşlandırılmasıyla birlikte daha güvenli sularda seyir halinde olacağız. 
Nene Hatun Gemisi, Çanakkale'ye ulaşarak denizden acil müdahale kapasitesini güçlendirdi. Deniz güvenliği ve çevre koruma için önemli bir adım!

Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi olan Nene Hatun, İstanbul'dan yola çıkarak yaklaşık 15 saatlik bir yolculuğun ardından Çanakkale'ye ulaştı. Sabahın erken saatlerinde iskeleye demirleyen Nene Hatun Gemisi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından denizden acil müdahale durumlarında görev almak üzere Çanakkale Merkez İskelesi'nde konuşlandırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, geminin denizden müdahaleye hızlı bir şekilde cevap verebilmesi amacıyla böyle bir adım attığını açıkladı.

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği, Nene Hatun'un su alabilmesi için geçici olarak çift yönlü olarak durdurulmuştu. Havadan müdahale araçlarının etkin bir şekilde su alabilmesi için bu önlem alınmıştı. Ancak geminin Çanakkale'ye varmasıyla birlikte deniz trafiği normale dönecek ve geminin acil müdahale yetenekleri bölgedeki güvenliği artıracak.

Bu gelişme, ülkenin deniz güvenliği açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Nene Hatun Gemisi'nin acil durumlarda hızlı ve etkili bir şekilde müdahale edebilme yeteneği, deniz kazalarının önlenmesi ve çevresel felaketlerin etkilerinin en aza indirilmesi açısından kritik bir rol üstlenecek. Bölgedeki deniz trafiğinin yoğunluğu göz önünde bulundurulduğunda, geminin konuşlandırılmasıyla birlikte daha güvenli sularda seyir halinde olacağız. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir