Türkiye'de Son 10 Günde 203 Orman Yangını Yaşandı

GÜNDEM 22.07.2023 - 00:26, Güncelleme: 22.07.2023 - 00:26
 

Türkiye'de Son 10 Günde 203 Orman Yangını Yaşandı

Yüksek sıcaklık ve düşük nem, orman yangınlarının çoğunu tetikledi. Ormanlarımızı korumak için hepimizin dikkatli olması gerekiyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de son 10 günde 203 orman yangını çıktı. Yangınların çoğu, yüksek sıcaklık ve düşük nem gibi hava koşullarının etkisiyle meydana geldi. Orman yangınları, hem maddi hem de manevi kayıplara neden oluyor. Yangınlar, orman ekosistemini tahrip ediyor, canlılar ve insanlar için tehlike oluşturuyor ve ekonomiye zarar veriyor. Orman yangınlarını önlemek için bireysel olarak bazı önlemler alınabilir. Bu önlemler arasında, ormanlık alanlarda ateş yakmamak, sigara izmaritlerini ormana atmamak ve orman yangınları ile ilgili uyarılara dikkat etmek yer alıyor. Orman yangınları ile mücadelede, Orman Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar büyük çaba sarf ediyor. Ancak, orman yangınlarını önlemek için bireysel olarak da sorumluluk almak gerekiyor. Çanakkale TV
Yüksek sıcaklık ve düşük nem, orman yangınlarının çoğunu tetikledi. Ormanlarımızı korumak için hepimizin dikkatli olması gerekiyor

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de son 10 günde 203 orman yangını çıktı. Yangınların çoğu, yüksek sıcaklık ve düşük nem gibi hava koşullarının etkisiyle meydana geldi.

Orman yangınları, hem maddi hem de manevi kayıplara neden oluyor. Yangınlar, orman ekosistemini tahrip ediyor, canlılar ve insanlar için tehlike oluşturuyor ve ekonomiye zarar veriyor.

Orman yangınlarını önlemek için bireysel olarak bazı önlemler alınabilir. Bu önlemler arasında, ormanlık alanlarda ateş yakmamak, sigara izmaritlerini ormana atmamak ve orman yangınları ile ilgili uyarılara dikkat etmek yer alıyor.

Orman yangınları ile mücadelede, Orman Genel Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar büyük çaba sarf ediyor. Ancak, orman yangınlarını önlemek için bireysel olarak da sorumluluk almak gerekiyor.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir