TARİHİ ALANDA ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

TURİZM 17.08.2022 - 19:13, Güncelleme: 17.08.2022 - 19:13
 

TARİHİ ALANDA ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir isyan etti.

Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir isyan etti. Tarihi Alanda şehitlik ziyareti yapmak isteyenler, Yahya Çavuş Şehitliğinin bulunduğu Ertuğrul koyunda yaşanan manzaraya tepki gösterdi. Bu alanda alkollü bir işletme açıldığı, şehitliğin hemen altında alkol ve benzeri maddeler tüketildiği iddia edildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da şahit olduğu bu manzara karşısında çok üzüldüğünü söyleyen İl Başkanı Hasan Demir, ambiyansın Tarihi alana ve şehitliğe yakışmadığını söyledi.   Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir, Genel Başkan Ümit Özdağ’ın Şehitlik ziyareti esnasında üzücü bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi. Tarihi alanda, Yahya Çavuş Şehitliğinin hemen altında alkol ve benzeri maddeler tüketildiğini söyleyen Demir, “Şehitliğe çıktığınızda direk karşınıza çıkan sahneler. Burada bir plaj ve plajın içerisinde tarihi alan dokusuna hiç uymayan bir şekil. İçerisinde alkol partilerinin, herhangi bir izni olmadan bildiğimiz kadarıyla, -araştırmaya devam ediyoruz-, her türlü sıkıntının – o alan için sıkıntının. Bizim alkolle veya başka birşeyle bir derdimiz yok oluşturduğu alan. Biz, Yahya Çavuş şehitliğini ziyaretimiz esnasında gördüğümüz manzaralar. Burada kendilerine has bir tesis oluşturmuşlar. Burayı bir plaja çevirmişler” dedi.   Konuyu sosyal medya hesabından da duyuran Hasan Demir, “Tarihi alan ziyaretimizde gördüğümüz bir manzara bizleri şok etmiş ve konu hakkında yaptığımız araştırmalar neticesi enteresan bilgilere ulaşmış bulunmaktayız. Ezineli Yahya Çavuş ve beraberindeki 52 vatan evladının dillere destan mücadelesinin olduğu alanın altında yer alan Ertuğrul Koyu’na yapılan turistik tesisin ve plajın durumu tüylerimizi diken diken etmiş, işletmede tüketilen alkol ve benzeri maddelerin tarihi alan yapısına aykırılığı bizleri farklı düşüncelere sevk etmiştir. Konu hakkında araştırmalarımız devam edecek, hangi şart altında olursa olsun şehit topraklarına yakışmayan bu görüntülerin ve hukuki mücadelenin takipçisi olacağımızı buradan beyan etmek isterim” ifadelerini kullandı. 
Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir isyan etti.

Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir isyan etti.

Tarihi Alanda şehitlik ziyareti yapmak isteyenler, Yahya Çavuş Şehitliğinin bulunduğu Ertuğrul koyunda yaşanan manzaraya tepki gösterdi. Bu alanda alkollü bir işletme açıldığı, şehitliğin hemen altında alkol ve benzeri maddeler tüketildiği iddia edildi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın da şahit olduğu bu manzara karşısında çok üzüldüğünü söyleyen İl Başkanı Hasan Demir, ambiyansın Tarihi alana ve şehitliğe yakışmadığını söyledi.

 

Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Zafer Partisi İl Başkanı Hasan Demir, Genel Başkan Ümit Özdağ’ın Şehitlik ziyareti esnasında üzücü bir manzarayla karşılaştıklarını söyledi. Tarihi alanda, Yahya Çavuş Şehitliğinin hemen altında alkol ve benzeri maddeler tüketildiğini söyleyen Demir, “Şehitliğe çıktığınızda direk karşınıza çıkan sahneler. Burada bir plaj ve plajın içerisinde tarihi alan dokusuna hiç uymayan bir şekil. İçerisinde alkol partilerinin, herhangi bir izni olmadan bildiğimiz kadarıyla, -araştırmaya devam ediyoruz-, her türlü sıkıntının – o alan için sıkıntının. Bizim alkolle veya başka birşeyle bir derdimiz yok oluşturduğu alan. Biz, Yahya Çavuş şehitliğini ziyaretimiz esnasında gördüğümüz manzaralar. Burada kendilerine has bir tesis oluşturmuşlar. Burayı bir plaja çevirmişler” dedi.

 

Konuyu sosyal medya hesabından da duyuran Hasan Demir, “Tarihi alan ziyaretimizde gördüğümüz bir manzara bizleri şok etmiş ve konu hakkında yaptığımız araştırmalar neticesi enteresan bilgilere ulaşmış bulunmaktayız. Ezineli Yahya Çavuş ve beraberindeki 52 vatan evladının dillere destan mücadelesinin olduğu alanın altında yer alan Ertuğrul Koyu’na yapılan turistik tesisin ve plajın durumu tüylerimizi diken diken etmiş, işletmede tüketilen alkol ve benzeri maddelerin tarihi alan yapısına aykırılığı bizleri farklı düşüncelere sevk etmiştir. Konu hakkında araştırmalarımız devam edecek, hangi şart altında olursa olsun şehit topraklarına yakışmayan bu görüntülerin ve hukuki mücadelenin takipçisi olacağımızı buradan beyan etmek isterim” ifadelerini kullandı. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir