Şehirlerarası otobüslerde en çok kaza uykusuzluktan

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 04.04.2024 - 00:33, Güncelleme: 03.04.2024 - 22:11
 

Şehirlerarası otobüslerde en çok kaza uykusuzluktan

Şehirlerarası otobüslerde en çok kaza uykusuzluktan

Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı kazalar incelendi. Ekipler denetimler için sivil olarak otobüs yolculukları gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda kazaların özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği tespit edildi.Yapılan incelemelerde sürücü/yolcuların emniyet kemeri kullanmamasına bağlı olarak kazaların sonuçlarının ağır olduğu da tespit edildi. Bu nedenlerle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin sürekli olarak denetlenmesi ve şoförler üzerinde Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun yoğun şekilde hissettirilmesi amacıyla 2 ay boyunca otobüsler ile seyahat edilerek sivil otobüs denetimleri yapıldı.22 otobüsün sivil trafik görevlileri tarafından seyahat edilerek denetimi yapıldı. Denetimlerde toplam 3 sürücüye 3 ayrı sebepten ceza uygulandı ve seyahat eden yolcular yapılan sivil otobüs denetimleri konusunda bilgilendirildi.Kazalarla ilgili incelemeler sonucunda kazaların özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği tespit edildi.
Şehirlerarası otobüslerde en çok kaza uykusuzluktan
Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karıştığı kazalar incelendi. Ekipler denetimler için sivil olarak otobüs yolculukları gerçekleştirdi. İncelemeler sonucunda kazaların özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği tespit edildi.
Yapılan incelemelerde sürücü/yolcuların emniyet kemeri kullanmamasına bağlı olarak kazaların sonuçlarının ağır olduğu da tespit edildi. Bu nedenlerle şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin sürekli olarak denetlenmesi ve şoförler üzerinde Algılanan Yakalanma Riski Duygusunun yoğun şekilde hissettirilmesi amacıyla 2 ay boyunca otobüsler ile seyahat edilerek sivil otobüs denetimleri yapıldı.
22 otobüsün sivil trafik görevlileri tarafından seyahat edilerek denetimi yapıldı. Denetimlerde toplam 3 sürücüye 3 ayrı sebepten ceza uygulandı ve seyahat eden yolcular yapılan sivil otobüs denetimleri konusunda bilgilendirildi.
Kazalarla ilgili incelemeler sonucunda kazaların özellikle gece 02.00-08.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana geldiği tespit edildi.

Kırklareli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir