Sahil Güvenlik Operasyonunda 73 Kaçak Göçmen Yakalandı

ASAYİŞ 27.09.2023 - 14:05, Güncelleme: 27.09.2023 - 14:05
 

Sahil Güvenlik Operasyonunda 73 Kaçak Göçmen Yakalandı

Ayvacık ve Bozcaada açıklarında gerçekleşen operasyonlarda 73 kaçak göçmen ile 1 kaçakçı şüphelisi gözaltına alındı.

Ayvacık ve Bozcaada açıklarında gerçekleşen iki ayrı operasyonda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri toplamda 73 kaçak göçmeni yakalarken, bir göçmen kaçakçısı şüphelisini de gözaltına aldı. Başlangıç olarak, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, Ayvacık ve Bozcaada ilçeleri açıklarında gerçekleştirdikleri operasyonlarda, yelkenli tekneler ve lastik botlar içinde kaçak göçmenlerin tespit edildiğini belirtmekteyiz. Bozcaada açıklarında gerçekleşen operasyonda, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, rotası İtalya'ya olan bir yelkenli tekneyi durdurdu. Tekne içerisinde Suriye uyruklu 25 kaçak göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik Botu 'TCSG-16' tarafından güvenli bir şekilde alındı. Diğer yandan, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri Ayvacık açıklarında bir lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. 'TCSG-28' Sahil Güvenlik Botu, hareket halindeki lastik bot içinde bulunan 48 Afganistan uyruklu kaçak göçmeni yakaladı. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bu operasyonlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizlerdeki güvenliği sağlama ve kaçak göçmenlerin insan kaçakçılarının eline düşmesini engelleme konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gösteriyor.
Ayvacık ve Bozcaada açıklarında gerçekleşen operasyonlarda 73 kaçak göçmen ile 1 kaçakçı şüphelisi gözaltına alındı.

Ayvacık ve Bozcaada açıklarında gerçekleşen iki ayrı operasyonda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri toplamda 73 kaçak göçmeni yakalarken, bir göçmen kaçakçısı şüphelisini de gözaltına aldı.

Başlangıç olarak, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin, Ayvacık ve Bozcaada ilçeleri açıklarında gerçekleştirdikleri operasyonlarda, yelkenli tekneler ve lastik botlar içinde kaçak göçmenlerin tespit edildiğini belirtmekteyiz.

Bozcaada açıklarında gerçekleşen operasyonda, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanlığı ekipleri, rotası İtalya'ya olan bir yelkenli tekneyi durdurdu. Tekne içerisinde Suriye uyruklu 25 kaçak göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı. Kaçak göçmenler, Sahil Güvenlik Botu 'TCSG-16' tarafından güvenli bir şekilde alındı.

Diğer yandan, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri Ayvacık açıklarında bir lastik bot içinde kaçak göçmenler olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. 'TCSG-28' Sahil Güvenlik Botu, hareket halindeki lastik bot içinde bulunan 48 Afganistan uyruklu kaçak göçmeni yakaladı.

Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Bu operasyonlar, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin denizlerdeki güvenliği sağlama ve kaçak göçmenlerin insan kaçakçılarının eline düşmesini engelleme konusundaki kararlılıklarını bir kez daha gösteriyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir