109 2
109

Sahil Güvenlik Operasyonunda 57 Kaçak Göçmen Yakalandı

ASAYİŞ 02.10.2023 - 14:03, Güncelleme: 02.10.2023 - 14:03
 

Sahil Güvenlik Operasyonunda 57 Kaçak Göçmen Yakalandı

Ayvacık'ta İtalya rotasındaki yelkenli teknede 57 kaçak göçmen ve bir kaçakçı şüphelisi yakalandı.

Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin, rotası İtalya'ya yönelen bir yelkenli teknede gerçekleştirdiği operasyonda, 57 kaçak göçmen ve bir göçmen kaçakçısı şüphelisi ile birlikte ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi yakalandı. Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında İtalya rotasında seyreden bir yelkenli tekne içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğuna dair istihbarat aldılar. Hemen harekete geçen Sahil Güvenlik Gemisi 'TCSG-65', yelkenli tekneyi durdurarak operasyon düzenledi. Teknenin içinde 57 kaçak göçmen ve bir göçmen kaçakçısı şüphelisi ile birlikte ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi tespit edildi. Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi. Bu operasyon, Sahil Güvenlik ekiplerinin denizdeki güvenliği sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Kaçak göçmenlerin insan kaçakçılarına karşı korunmasını ve yasa dışı göçün önlenmesini amaçlayan bu operasyonlar, ülkenin deniz sınırlarının güvenliğini koruma çabalarının bir parçasıdır.
Ayvacık'ta İtalya rotasındaki yelkenli teknede 57 kaçak göçmen ve bir kaçakçı şüphelisi yakalandı.

Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekiplerinin, rotası İtalya'ya yönelen bir yelkenli teknede gerçekleştirdiği operasyonda, 57 kaçak göçmen ve bir göçmen kaçakçısı şüphelisi ile birlikte ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi yakalandı.

Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi açıklarında İtalya rotasında seyreden bir yelkenli tekne içerisinde kaçak göçmenlerin bulunduğuna dair istihbarat aldılar. Hemen harekete geçen Sahil Güvenlik Gemisi 'TCSG-65', yelkenli tekneyi durdurarak operasyon düzenledi. Teknenin içinde 57 kaçak göçmen ve bir göçmen kaçakçısı şüphelisi ile birlikte ülkeyi yasa dışı yollarla terk etmeye çalışan bir kişi tespit edildi.

Yakalanan kaçak göçmenler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ayvacık ilçesinde bulunan Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Bu operasyon, Sahil Güvenlik ekiplerinin denizdeki güvenliği sağlama konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Kaçak göçmenlerin insan kaçakçılarına karşı korunmasını ve yasa dışı göçün önlenmesini amaçlayan bu operasyonlar, ülkenin deniz sınırlarının güvenliğini koruma çabalarının bir parçasıdır.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir