Rekortmen Dalgıç Özen Önen, 22 Kg Ağırlığında Akya Avladı

23.08.2023 - 01:02, Güncelleme: 23.08.2023 - 01:02
 

Rekortmen Dalgıç Özen Önen, 22 Kg Ağırlığında Akya Avladı

Eski milli sporcu Ozan Önen, tüpsüz dalışla 22 kg ağırlığındaki akya balığını Saros Körfezi'nde avlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Tecrübeli dalışçı ve eski milli sporcu Ozan Önen, 43 yaşında, Çanakkale Boğazı açıklarında tüpsüz dalış yaptı. Özellikle zıpkınla balık avı konusundaki yetenekleriyle tanınan Önen, son avıyla yine dikkatleri üzerine çekti. Saros Körfezi'nde gerçekleşen bu olayda, 130 santimetre uzunluğunda ve 22 kilogram ağırlığındaki bir akya balığını avlamayı başardı. Ozan Önen, balık avı malzemeleri satan bir işyerinin sahibi ve aynı zamanda eski milli takım sporcularından biri olarak bilinir. 20 Ağustos tarihinde Saros Körfezi'ne giden Önen, nadir avlanabilen bir balık türü olan "trofe" için denize açıldı. Tüpsüz olarak 15 metreye dalan Önen, deniz altında akya sürüsüyle karşılaştı. Bu sürüde, 130 santimetre uzunluğunda ve 22 kilogram ağırlığındaki akya dikkatini çekti. Özel su altı kamerasıyla bu anları saniye saniye kaydeden Önen, zıpkınıyla akya balığını avladı. Saroz Körfezi'nde yaşadığı bu deneyimi paylaşan Önen, "Avlanırken oldukça güzel bir akya sürüsüyle karşılaştım. Yaklaşık 20 kilogram civarında olduğunu tahmin ettiğim 12 parçalık bir sürüydüler. İçlerinden birini seçip atışımı gerçekleştirdim ve kısa bir mücadeleden sonra avı tamamlamayı başardım" şeklinde konuştu.
Eski milli sporcu Ozan Önen, tüpsüz dalışla 22 kg ağırlığındaki akya balığını Saros Körfezi'nde avlayarak dikkatleri üzerine çekti.

Tecrübeli dalışçı ve eski milli sporcu Ozan Önen, 43 yaşında, Çanakkale Boğazı açıklarında tüpsüz dalış yaptı. Özellikle zıpkınla balık avı konusundaki yetenekleriyle tanınan Önen, son avıyla yine dikkatleri üzerine çekti. Saros Körfezi'nde gerçekleşen bu olayda, 130 santimetre uzunluğunda ve 22 kilogram ağırlığındaki bir akya balığını avlamayı başardı.

Ozan Önen, balık avı malzemeleri satan bir işyerinin sahibi ve aynı zamanda eski milli takım sporcularından biri olarak bilinir. 20 Ağustos tarihinde Saros Körfezi'ne giden Önen, nadir avlanabilen bir balık türü olan "trofe" için denize açıldı. Tüpsüz olarak 15 metreye dalan Önen, deniz altında akya sürüsüyle karşılaştı. Bu sürüde, 130 santimetre uzunluğunda ve 22 kilogram ağırlığındaki akya dikkatini çekti. Özel su altı kamerasıyla bu anları saniye saniye kaydeden Önen, zıpkınıyla akya balığını avladı.

Saroz Körfezi'nde yaşadığı bu deneyimi paylaşan Önen, "Avlanırken oldukça güzel bir akya sürüsüyle karşılaştım. Yaklaşık 20 kilogram civarında olduğunu tahmin ettiğim 12 parçalık bir sürüydüler. İçlerinden birini seçip atışımı gerçekleştirdim ve kısa bir mücadeleden sonra avı tamamlamayı başardım" şeklinde konuştu.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir