Prof. Dr. Rüstem Aslan Troya Kazılarıyla Uluslararası Ödül Aldı

29.07.2023 - 00:15, Güncelleme: 29.07.2023 - 00:15
 

Prof. Dr. Rüstem Aslan Troya Kazılarıyla Uluslararası Ödül Aldı

ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya kazılarındaki çalışmalarıyla 'Cumunicare I'Antico' ödülünü kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, 2023 yılında yaptığı Troya kazılarıyla önemli bir başarıya imza attı. Uluslararası alanda tanınırlığı olan 'Cumunicare I'Antico' (Antik Kültürlerle İletişim) ödülüne layık görülen Aslan, arkeoloji alanındaki çalışmalarıyla büyük takdir topladı. Troya, antik çağlardan günümüze uzanan zengin tarihiyle dünyanın en ilgi çekici arkeolojik alanlarından biridir. Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya'daki kazı çalışmalarıyla bu eşsiz kültürün izlerini titizlikle inceledi ve yeni keşiflerle antik dünyayla iletişimin önemini vurguladı.  Çanakkale TV
ÇOMÜ Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya kazılarındaki çalışmalarıyla 'Cumunicare I'Antico' ödülünü kazandı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rüstem Aslan, 2023 yılında yaptığı Troya kazılarıyla önemli bir başarıya imza attı. Uluslararası alanda tanınırlığı olan 'Cumunicare I'Antico' (Antik Kültürlerle İletişim) ödülüne layık görülen Aslan, arkeoloji alanındaki çalışmalarıyla büyük takdir topladı.

Troya, antik çağlardan günümüze uzanan zengin tarihiyle dünyanın en ilgi çekici arkeolojik alanlarından biridir. Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya'daki kazı çalışmalarıyla bu eşsiz kültürün izlerini titizlikle inceledi ve yeni keşiflerle antik dünyayla iletişimin önemini vurguladı. 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir