109 2
109

Pıtıreli Kooperatifi İyi Tarım Projesiyle Zeytinyağı Üretimine Geçti

EKONOMİ 07.11.2023 - 17:31, Güncelleme: 07.11.2023 - 17:31
 

Pıtıreli Kooperatifi İyi Tarım Projesiyle Zeytinyağı Üretimine Geçti

Çanakkale’de İyi Tarım Projesi Kapsamında S.S. Pıtıreli Kooperatifi, Sezona Başlayarak Zeytinyağı Üretimine Geçti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Bayramiç S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı Zeytinyağı Fabrikası, sezonun ilk zeytinlerini işlemeye başladı. Törende, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Kurum Amirleri, STK Başkanları, S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Algül, teknik personeller ve kooperatif üyeleri hazır bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, projenin 2023 yılı içerisinde 114 üretici ve 12 farklı ürünle 9.036 dönüm alanda bitkisel üretimi desteklediğini belirtti. Ayrıca, S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uzun yıllardır sürdürdüğü İyi Tarım Uygulamaları'nı vurgulayarak, üreticilere sertifikalarının verileceğini ifade etti. Türkarslan, bu uygulamaların çevreye zarar vermeyen, izlenebilir, sürdürülebilir gıda güvenliği ve güvenirliliği olan bir üretim modeli olduğunu vurguladı. Proje kapsamında, Bayramiç S.S. Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı üreticilere, sertifikalarının yanı sıra Bitki Koruma Ürünleri kullanımı için maske, koruyucu kıyafet ve gözlüklerin Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından teslim edildi. Tören sonrasında kooperatifin zeytinyağı fabrikası gezildi ve bu özel etkinlik sona erdi. Bu gelişmeler, bölgede tarımsal sürdürülebilirliğin ve iyileştirilmiş üretim yöntemlerinin önemine dikkat çekiyor.
Çanakkale’de İyi Tarım Projesi Kapsamında S.S. Pıtıreli Kooperatifi, Sezona Başlayarak Zeytinyağı Üretimine Geçti.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından desteklenen “İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi" kapsamında Bayramiç S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı Zeytinyağı Fabrikası, sezonun ilk zeytinlerini işlemeye başladı.

Törende, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Kurum Amirleri, STK Başkanları, S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Algül, teknik personeller ve kooperatif üyeleri hazır bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, projenin 2023 yılı içerisinde 114 üretici ve 12 farklı ürünle 9.036 dönüm alanda bitkisel üretimi desteklediğini belirtti. Ayrıca, S.S. Pıtıreli Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin uzun yıllardır sürdürdüğü İyi Tarım Uygulamaları'nı vurgulayarak, üreticilere sertifikalarının verileceğini ifade etti. Türkarslan, bu uygulamaların çevreye zarar vermeyen, izlenebilir, sürdürülebilir gıda güvenliği ve güvenirliliği olan bir üretim modeli olduğunu vurguladı.

Proje kapsamında, Bayramiç S.S. Pıtıreli Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine bağlı üreticilere, sertifikalarının yanı sıra Bitki Koruma Ürünleri kullanımı için maske, koruyucu kıyafet ve gözlüklerin Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından teslim edildi.

Tören sonrasında kooperatifin zeytinyağı fabrikası gezildi ve bu özel etkinlik sona erdi. Bu gelişmeler, bölgede tarımsal sürdürülebilirliğin ve iyileştirilmiş üretim yöntemlerinin önemine dikkat çekiyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir