Orman Yangının Ardından Vali Aktaş Hasarlı Bölgeleri Ziyaret Etti

06.11.2023 - 14:11, Güncelleme: 06.11.2023 - 14:11
 

Orman Yangının Ardından Vali Aktaş Hasarlı Bölgeleri Ziyaret Etti

Çanakkale'de çıkan orman yangını sonrasında Vali İlhami Aktaş, zarar gören bölgeleri inceledi ve mağdurlara yardım eli uzatacağını belirtti.

Orman yangınları, Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında 4 Kasım Cumartesi günü başladı ve 24 saatlik yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangın, Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından bildirilmiş ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'ndeki kameralar aracılığıyla izlenmişti. 9 hava aracı, 81 arazöz, 22 ilk müdahale aracı, 16 iş makinesi, 40 diğer kurum aracı ve 510 personel, yangına karadan ve havadan müdahale etti. Başlangıçta ormanlık alanda çıkan yangın, saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın, tedbir amacıyla Pazarlı köyünün boşaltılmasına neden olmuştu. Ancak, akşam saatlerinde sağanak yağışın başlamasıyla birlikte yangın kontrol altına alınmaya başlandı ve ertesi gün, yaklaşık 700 hektarlık alan zarar gördüğü belirlendi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, orman yangınından etkilenen işletmeleri ziyaret ederek, bölgedeki üreticilerle görüştü ve yaşanan sorunları dinledi. Ayrıca, yangından zarar gören alanlarda hasar tespiti çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Vali Aktaş, devletin vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, zarar gören vatandaşların acılarının en kısa sürede giderileceği sözünü verdi. Yangın sonrası yapılan inceleme ve destek çalışmalarıyla birlikte, bölgedeki etkilenen işletmeler ve vatandaşların ihtiyaçlarına hızla cevap verileceği belirtiliyor.
Çanakkale'de çıkan orman yangını sonrasında Vali İlhami Aktaş, zarar gören bölgeleri inceledi ve mağdurlara yardım eli uzatacağını belirtti.

Orman yangınları, Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere köyü yakınlarında 4 Kasım Cumartesi günü başladı ve 24 saatlik yoğun müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Yangın, Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından bildirilmiş ve Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi'ndeki kameralar aracılığıyla izlenmişti. 9 hava aracı, 81 arazöz, 22 ilk müdahale aracı, 16 iş makinesi, 40 diğer kurum aracı ve 510 personel, yangına karadan ve havadan müdahale etti.

Başlangıçta ormanlık alanda çıkan yangın, saatte 80 kilometre hızla esen rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Yangın, tedbir amacıyla Pazarlı köyünün boşaltılmasına neden olmuştu. Ancak, akşam saatlerinde sağanak yağışın başlamasıyla birlikte yangın kontrol altına alınmaya başlandı ve ertesi gün, yaklaşık 700 hektarlık alan zarar gördüğü belirlendi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, orman yangınından etkilenen işletmeleri ziyaret ederek, bölgedeki üreticilerle görüştü ve yaşanan sorunları dinledi. Ayrıca, yangından zarar gören alanlarda hasar tespiti çalışmalarının başlatıldığını belirtti. Vali Aktaş, devletin vatandaşların yanında olduğunu vurgulayarak, zarar gören vatandaşların acılarının en kısa sürede giderileceği sözünü verdi.

Yangın sonrası yapılan inceleme ve destek çalışmalarıyla birlikte, bölgedeki etkilenen işletmeler ve vatandaşların ihtiyaçlarına hızla cevap verileceği belirtiliyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir