Orman Yangını Tehlikesinde 3 Köy Daha Tahliye Ediliyor

GÜNDEM 24.08.2023 - 01:15, Güncelleme: 24.08.2023 - 01:15
 

Orman Yangını Tehlikesinde 3 Köy Daha Tahliye Ediliyor

Rüzgarın hızıyla yayılan orman yangını nedeniyle Aşağıokçular, Salavat ve Andıktaşı köyleri ile Elmacık Köyü tahliye ediliyor.

Bölgedeki orman yangını alarmı devam ediyor. Valilik tarafından yapılan son açıklamada, rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle yangının hızla yayılma riski taşıdığı belirtildi. Bu doğrultuda, Aşağıokçular Köyü'nde bulunan Salavat ve Andıktaşı Mahalleleri ile Elmacık Köyü ve bağlı Değirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere Köyü'nün tedbir amaçlı boşaltılacağı duyuruldu. Yangın mahalline yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların da uyarılara dikkat etmelerinin gerektiği vurgulandı. Rüzgarın gücü nedeniyle yangının hızla büyüme riski taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, yangın tehlikesinin diğer köy ve mahallelerde yaşayanları da etkilediği ve tetikte olmalarının önem taşıdığı belirtildi. 
Rüzgarın hızıyla yayılan orman yangını nedeniyle Aşağıokçular, Salavat ve Andıktaşı köyleri ile Elmacık Köyü tahliye ediliyor.

Bölgedeki orman yangını alarmı devam ediyor. Valilik tarafından yapılan son açıklamada, rüzgarın şiddetli esmesi nedeniyle yangının hızla yayılma riski taşıdığı belirtildi. Bu doğrultuda, Aşağıokçular Köyü'nde bulunan Salavat ve Andıktaşı Mahalleleri ile Elmacık Köyü ve bağlı Değirmendere Mahallesi ile Çiftlikdere Köyü'nün tedbir amaçlı boşaltılacağı duyuruldu.

Yangın mahalline yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların da uyarılara dikkat etmelerinin gerektiği vurgulandı. Rüzgarın gücü nedeniyle yangının hızla büyüme riski taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, yangın tehlikesinin diğer köy ve mahallelerde yaşayanları da etkilediği ve tetikte olmalarının önem taşıdığı belirtildi. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir