Öngen, İmamoğlu’yla buluştu

SİYASET 27.11.2023 - 23:12, Güncelleme: 27.11.2023 - 23:12
 

Öngen, İmamoğlu’yla buluştu

CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Öngen, aday adaylığı başvurusunun ardından gittiği İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Önceki gün CHP İl Başkanlığına adaylık dosyasını sunan Belediye Başkan aday adayı Mehmet Öngen, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Öngen, “Ev sıcaklığında sohbetimizde ‘Geleceğin Yol Haritasını’ ve Çanakkale'mizi doya doya konuştuk. Kıymetli dostumuz Ekrem Başkanımızın içten ev sahipliği bizi çok bahtiyar kıldı” dedi. 1 yıldır sahadayız Önceki gün Aday adaylığı başvurusunu yapan Mehmet Öngen, yaptığı açıklamada Çanakkale için bir çok proje hazırladıklarını söylemişti. Öngen, “Çanakkale'ye değer katmak için kolumuzu sıvadık. Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır sahadayım. Olağanüstü bir çaba gösterdiğimi hepiniz biliyorsunuz. Sadece bu kentin yaşamını kolaylaştıracak projelerle uğraştığımız hepinizin malumu. Tüm ekibimle birlikte çok ciddi projeler geliştirdik. En sonunu geçen hafta bugün yine böyle bir yağmurlu günde Sarıçay ile ilgili projemizi açıkladık. Belediye Başkanlığı makamını siyaset üretmek değil hizmet ve proje üretmekle eş anlamlı tutuyorum. Yine nasip olur seçilirsem, o rozetimi çıkarıp koyacağım. Çünkü Çanakkale halkının Belediye Başkanı olma durumundayım. Belediye Başkanlığı makamının siyaset üretmek değil hizmet ve proje üretmek makamı olduğu anlayışıyla yoluma devam ediyorum. Bu anlayışla aday oldum” dedi. Atama değil ön seçim CHP’deki değişime de vurgu yapan Öngen, “2024 yerel seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Bu seçimler partimizin yeni ajandasının güncellenmesi konusunda doğru tespit ve kararların alınması için tarihi bir fırsat olarak önümüzde duruyor. Bu noktada yapılacak tek çıkar yol en özetlenmiş haliyle yalnızca kazanmak değil oylarımızı da göreceli biçimde artırmak zorundayız. Bu yerel seçimler partimizin geleceğini de belirleyen dinamikleri oluşturacak. Bu seçimlerde seçmenimiz heyecanlandıracak bir vizyon sunmak zorundayız bunun için ülke genelinde biraz önce söylediğim gibi yalnızca kazanmak değil oylarımızı da arttırma durumundayız. O nedenle çok doğru adaylarla yola çıkmaktan başka çaremiz yok. Algıyla ve siyasetin getirdiği güç ve mevkiyle değil vizyonuyla birikimiyle deneyimi ve enerjisiyle seçmende heyecan ve güven yaratacak adayları belirlemek zorundayız. Merkezden atama yoluyla değil kesinlikle ve kesinlikle örgüt yapısına uygun şekilde üyelerimizin ön seçim ya da aynı mahiyetteki temayül yoklamasıyla oluşmasını diliyoruz. Bu dileklerle dün üç aday adayı arkadaşımız sayın başkana dilekçemizi verdik. Yani yukarıdan eleştirdiğimiz AKP iktidarında olduğu gibi atama yoluyla değil muhakkak üyelerin katıldığı ön seçim ya da temayül yoklaması belirlenmesini diliyoruz ki önümüzde ışık dolu bir yol olsun ve halkımıza kendimizi ifade edelim, inandırıcılığı koruyalım” diye konuştu.  
CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Mehmet Öngen, aday adaylığı başvurusunun ardından gittiği İstanbul’da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

Önceki gün CHP İl Başkanlığına adaylık dosyasını sunan Belediye Başkan aday adayı Mehmet Öngen, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. O anları sosyal medya hesabından paylaşan Öngen, “Ev sıcaklığında sohbetimizde ‘Geleceğin Yol Haritasını’ ve Çanakkale'mizi doya doya konuştuk. Kıymetli dostumuz Ekrem Başkanımızın içten ev sahipliği bizi çok bahtiyar kıldı” dedi.

1 yıldır sahadayız

Önceki gün Aday adaylığı başvurusunu yapan Mehmet Öngen, yaptığı açıklamada Çanakkale için bir çok proje hazırladıklarını söylemişti. Öngen, “Çanakkale'ye değer katmak için kolumuzu sıvadık. Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır sahadayım. Olağanüstü bir çaba gösterdiğimi hepiniz biliyorsunuz. Sadece bu kentin yaşamını kolaylaştıracak projelerle uğraştığımız hepinizin malumu. Tüm ekibimle birlikte çok ciddi projeler geliştirdik. En sonunu geçen hafta bugün yine böyle bir yağmurlu günde Sarıçay ile ilgili projemizi açıkladık. Belediye Başkanlığı makamını siyaset üretmek değil hizmet ve proje üretmekle eş anlamlı tutuyorum. Yine nasip olur seçilirsem, o rozetimi çıkarıp koyacağım. Çünkü Çanakkale halkının Belediye Başkanı olma durumundayım. Belediye Başkanlığı makamının siyaset üretmek değil hizmet ve proje üretmek makamı olduğu anlayışıyla yoluma devam ediyorum. Bu anlayışla aday oldum” dedi.

Atama değil ön seçim

CHP’deki değişime de vurgu yapan Öngen, “2024 yerel seçimlerine doğru hızla yol alıyoruz. Bu seçimler partimizin yeni ajandasının güncellenmesi konusunda doğru tespit ve kararların alınması için tarihi bir fırsat olarak önümüzde duruyor. Bu noktada yapılacak tek çıkar yol en özetlenmiş haliyle yalnızca kazanmak değil oylarımızı da göreceli biçimde artırmak zorundayız. Bu yerel seçimler partimizin geleceğini de belirleyen dinamikleri oluşturacak. Bu seçimlerde seçmenimiz heyecanlandıracak bir vizyon sunmak zorundayız bunun için ülke genelinde biraz önce söylediğim gibi yalnızca kazanmak değil oylarımızı da arttırma durumundayız. O nedenle çok doğru adaylarla yola çıkmaktan başka çaremiz yok. Algıyla ve siyasetin getirdiği güç ve mevkiyle değil vizyonuyla birikimiyle deneyimi ve enerjisiyle seçmende heyecan ve güven yaratacak adayları belirlemek zorundayız. Merkezden atama yoluyla değil kesinlikle ve kesinlikle örgüt yapısına uygun şekilde üyelerimizin ön seçim ya da aynı mahiyetteki temayül yoklamasıyla oluşmasını diliyoruz. Bu dileklerle dün üç aday adayı arkadaşımız sayın başkana dilekçemizi verdik. Yani yukarıdan eleştirdiğimiz AKP iktidarında olduğu gibi atama yoluyla değil muhakkak üyelerin katıldığı ön seçim ya da temayül yoklaması belirlenmesini diliyoruz ki önümüzde ışık dolu bir yol olsun ve halkımıza kendimizi ifade edelim, inandırıcılığı koruyalım” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir