Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi Çanakkkale'de

21.09.2023 - 12:55, Güncelleme: 21.09.2023 - 12:55
 

Nene Hatun Acil Müdahale Gemisi Çanakkkale'de

Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, Çanakkale'de Vali ve yetkililerin ziyaretiyle dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde

Çanakkale'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Vali İlhami AKTAŞ'ın önderliğinde, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI, İl müdürleri ve MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatına katılan ülkelerin temsilcileri, gemiyi ziyaret etti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait olan Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi olma özelliğini taşıyor. Gemiye dair detaylı bilgiler, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün ÇEVİK ve gemi kaptanı Nurullah KOÇ tarafından Vali İlhami AKTAŞ ve heyetine sunuldu. Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, ülkemizin farklı bölgelerinde acil müdahale durumlarında kritik görevler üstleniyor. Vali İlhami AKTAŞ, gemi personeli ile yakından ilgilenerek, ekip çalışmalarında başarılar diledi. Bu özel gemi, 28 personeli ve 20 kazazede taşıma kapasitesiyle donatılmış durumda. Gemi, her türlü hava koşulunda denizde çeşitli hizmetler sunuyor; gemi kurtarma, çekme işlemleri, yangın söndürme, dalış hizmetleri, kazazede barındırma, deniz kirliliği tespiti ve mücadelesi, deniz kirliliği analizi, helikopter destekli operasyonlar, açık deniz kontrol ve komuta, Stand-By beklemesi gibi görevleri başarıyla gerçekleştiriyor. Ayrıca, gemi içerisinde acil durumlarda kullanılabilecek bir hastane bulunuyor, bu da geminin çok yönlü kullanımını sağlıyor. Çanakkale'nin bu kıymetli gemisi, denizdeki acil durumların hızlı ve etkili bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamaya devam ediyor.    Çanakkale TV
Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi Nene Hatun, Çanakkale'de Vali ve yetkililerin ziyaretiyle dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde

Çanakkale'de bulunan Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, önemli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. Vali İlhami AKTAŞ'ın önderliğinde, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa BİÇEN, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi AKMAN, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim TARI, İl müdürleri ve MED EU MODEX 2023 Çanakkale Tıbbi Saha Uygulama Tatbikatına katılan ülkelerin temsilcileri, gemiyi ziyaret etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait olan Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, Türkiye'nin ilk acil müdahale gemisi olma özelliğini taşıyor. Gemiye dair detaylı bilgiler, Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürü Ogün ÇEVİK ve gemi kaptanı Nurullah KOÇ tarafından Vali İlhami AKTAŞ ve heyetine sunuldu.

Nene Hatun Acil Müdahale Arama ve Kurtarma Gemisi, ülkemizin farklı bölgelerinde acil müdahale durumlarında kritik görevler üstleniyor. Vali İlhami AKTAŞ, gemi personeli ile yakından ilgilenerek, ekip çalışmalarında başarılar diledi.

Bu özel gemi, 28 personeli ve 20 kazazede taşıma kapasitesiyle donatılmış durumda. Gemi, her türlü hava koşulunda denizde çeşitli hizmetler sunuyor; gemi kurtarma, çekme işlemleri, yangın söndürme, dalış hizmetleri, kazazede barındırma, deniz kirliliği tespiti ve mücadelesi, deniz kirliliği analizi, helikopter destekli operasyonlar, açık deniz kontrol ve komuta, Stand-By beklemesi gibi görevleri başarıyla gerçekleştiriyor. Ayrıca, gemi içerisinde acil durumlarda kullanılabilecek bir hastane bulunuyor, bu da geminin çok yönlü kullanımını sağlıyor.

Çanakkale'nin bu kıymetli gemisi, denizdeki acil durumların hızlı ve etkili bir şekilde yönetilmesine katkı sağlamaya devam ediyor. 

 

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir