109 2
109

Muhterem İnce Fen Lisesi törenle açıldı

YAŞAM 03.01.2024 - 15:24, Güncelleme: 03.01.2024 - 15:24
 

Muhterem İnce Fen Lisesi törenle açıldı

AK Parti Milletvekili Gider, Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin açılışına katıldı. Okula, yüksek puanlı öğrencilerin yerleşmesi dileğini paylaşan Gider, Ince’nin Türkiye için önemli bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

AK Parti Milletvekili Gider, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce adına memleketi Yenice’de 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin  açılışına katıldı. Gider, açılışında yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olduğu dönemde tanıştığı Muhterem İnce’nin kaymakamlığını yaptığı Eceabat’ın bir çok problemini çözdüğünü ifade etti. İnce’nin Eceabat Kaymakamlığından sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü görevine getirildiğini hatırlatan Gider, "Bir çok kişinin belki de kaymakamlıktan sonra istemeyeceği bir görevdi. Ama o mutfağa gitti, mutfakta çalıştı. Hızlı yükseldi demeyeceğim. Sindire sindire, hak ede ede yükseldi. Herhalde Türkiye’deki gençlerin, bu okuldan mezun olacak çocukların liyakatla bir yere gelinir mi dedikleri zaman bakacakları kişilerin başında gelecektir Muhterem İnce. Bu anlamda kendisine bir Çanakkaleli olarak teşekkür ediyorum.” dedi.   “OKULUN ADINA YAKIŞIR ÖĞRENCİLER YETİŞTİRELİM”   Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin, kontenjanlarını artırmadan, puanını düşürmeden Türkiye’de “Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi" diye adı bilinecek bir okul olarak eğitim hayatına devam etmesini arzu ettiğini aktaran Gider, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun için de 50-100 kişi daha alalım değil, az ama yüksek puanlı öğrencilerle bu okulun devam etmesini istiyorum. Öğretmenlerimizden de bir ricam var, binaları yapmak çok kolay bunun gibi 3 bina daha yaparız hiç mesele değil, içini doldurmak çok kolay 3 kuruş paraya bakar bütün bilgisayarlar, laboratuvarlar. Yarış atı gibi koşturup 90-100 puan alan çocuklar yetiştirmek de kolay ama zor olan bir şey var liyakata dikkat eden, makam, mevki ve para için doğrularından vazgeçmeyen, Allah’ın dışında kimsenin önünde boynunu eğmeyen ve doğru bildikleriyle yaşayıp, doğru bildikleriyle ölecek insan yetiştirmek zordur. Hocalarımızdan ricam odur ki bu okuldan adına yakışır öğrenciler yetiştirin, liyakatı ve bir makama gelmeyi sadece çalışkanlığından arayan öğrenciler yetiştirin ki okulun adı hakkıyla yerini bulmuş olsun.”   Programda daha sonra Ayhan Gider, Muhterem İnce, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, öğrencilerle birlikte kurdele keserek resmi açılışını gerçekleştirdikleri liseyi ziyaret ederek sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti.  
AK Parti Milletvekili Gider, Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin açılışına katıldı. Okula, yüksek puanlı öğrencilerin yerleşmesi dileğini paylaşan Gider, Ince’nin Türkiye için önemli bir devlet adamı olduğunu vurguladı.

AK Parti Milletvekili Gider, Anayasa Mahkemesi Üyesi Muhterem İnce adına memleketi Yenice’de 2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete açılan Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin  açılışına katıldı. Gider, açılışında yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olduğu dönemde tanıştığı Muhterem İnce’nin kaymakamlığını yaptığı Eceabat’ın bir çok problemini çözdüğünü ifade etti. İnce’nin Eceabat Kaymakamlığından sonra İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü görevine getirildiğini hatırlatan Gider, "Bir çok kişinin belki de kaymakamlıktan sonra istemeyeceği bir görevdi. Ama o mutfağa gitti, mutfakta çalıştı. Hızlı yükseldi demeyeceğim. Sindire sindire, hak ede ede yükseldi. Herhalde Türkiye’deki gençlerin, bu okuldan mezun olacak çocukların liyakatla bir yere gelinir mi dedikleri zaman bakacakları kişilerin başında gelecektir Muhterem İnce. Bu anlamda kendisine bir Çanakkaleli olarak teşekkür ediyorum.” dedi.

 

“OKULUN ADINA YAKIŞIR ÖĞRENCİLER YETİŞTİRELİM”

 

Vali Muhterem İnce Fen Lisesi’nin, kontenjanlarını artırmadan, puanını düşürmeden Türkiye’de “ Yenice Vali Muhterem İnce Fen Lisesi" diye adı bilinecek bir okul olarak eğitim hayatına devam etmesini arzu ettiğini aktaran Gider, konuşmasına şöyle devam etti: "Bunun için de 50-100 kişi daha alalım değil, az ama yüksek puanlı öğrencilerle bu okulun devam etmesini istiyorum. Öğretmenlerimizden de bir ricam var, binaları yapmak çok kolay bunun gibi 3 bina daha yaparız hiç mesele değil, içini doldurmak çok kolay 3 kuruş paraya bakar bütün bilgisayarlar, laboratuvarlar. Yarış atı gibi koşturup 90-100 puan alan çocuklar yetiştirmek de kolay ama zor olan bir şey var liyakata dikkat eden, makam, mevki ve para için doğrularından vazgeçmeyen, Allah’ın dışında kimsenin önünde boynunu eğmeyen ve doğru bildikleriyle yaşayıp, doğru bildikleriyle ölecek insan yetiştirmek zordur. Hocalarımızdan ricam odur ki bu okuldan adına yakışır öğrenciler yetiştirin, liyakatı ve bir makama gelmeyi sadece çalışkanlığından arayan öğrenciler yetiştirin ki okulun adı hakkıyla yerini bulmuş olsun.”

 

Programda daha sonra Ayhan Gider, Muhterem İnce, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, öğrencilerle birlikte kurdele keserek resmi açılışını gerçekleştirdikleri liseyi ziyaret ederek sınıflardaki öğrencilerle sohbet etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir