Makine Arızalı Tekne Emniyetle Karaya Çekildi.

26.08.2023 - 02:53, Güncelleme: 26.08.2023 - 02:53
 

Makine Arızalı Tekne Emniyetle Karaya Çekildi.

Çanakkale Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti'nin hızlı müdahalesiyle güvenli bir şekilde Lapseki'ye ulaştırıldı.

Çanakkale Boğazı'ndaki 1915 Çanakkale Köprüsü önlerinde, 12 metre uzunluğundaki bir tekne, içerisinde 1 kişinin bulunduğu makine arızası nedeniyle sürüklendi. Olay sonucunda, sürüklenen tekne yaklaşık 12 metre uzunluğunda ve tek bir kişiyi taşıyordu. Tekne, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) bildirildikten sonra, hızlı tahlisiye botu olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'KEGM-9' sevk edildi. Kaptanın bildirimi üzerine 'KEGM-9' hızlı tahlisiye botu, bölgeye hızla yönlendirildi. Bu hızlı tahlisiye botu, sürüklenen tekneyi güvenli bir şekilde yedekleyerek kontrol altına aldı. Ardından, sürüklenen tekne Lapseki limanına çekildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün bu etkili müdahalesi sayesinde olası bir tehlike önlendi. Bu olay, Çanakkale Boğazı'nın deniz trafiği ve güvenliği açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hızlı ve etkili müdahalesi, benzer durumlar için de örnek alınabilecek bir başarı hikayesi olarak kayda geçti. Deniz trafiği kazalarının önlenmesi adına alınan tedbirlerin ne kadar kritik olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu. 
Çanakkale Boğazı'nda makine arızası nedeniyle sürüklenen tekne, Kıyı Emniyeti'nin hızlı müdahalesiyle güvenli bir şekilde Lapseki'ye ulaştırıldı.

Çanakkale Boğazı'ndaki 1915 Çanakkale Köprüsü önlerinde, 12 metre uzunluğundaki bir tekne, içerisinde 1 kişinin bulunduğu makine arızası nedeniyle sürüklendi. Olay sonucunda, sürüklenen tekne yaklaşık 12 metre uzunluğunda ve tek bir kişiyi taşıyordu. Tekne, Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğüne (VTS) bildirildikten sonra, hızlı tahlisiye botu olan Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'KEGM-9' sevk edildi.

Kaptanın bildirimi üzerine 'KEGM-9' hızlı tahlisiye botu, bölgeye hızla yönlendirildi. Bu hızlı tahlisiye botu, sürüklenen tekneyi güvenli bir şekilde yedekleyerek kontrol altına aldı. Ardından, sürüklenen tekne Lapseki limanına çekildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün bu etkili müdahalesi sayesinde olası bir tehlike önlendi.

Bu olay, Çanakkale Boğazı'nın deniz trafiği ve güvenliği açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün hızlı ve etkili müdahalesi, benzer durumlar için de örnek alınabilecek bir başarı hikayesi olarak kayda geçti. Deniz trafiği kazalarının önlenmesi adına alınan tedbirlerin ne kadar kritik olduğu bir kez daha vurgulanmış oldu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir