M. Akif Ersoy Devlet Hastanesinde 58 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu

SAĞLIK 22.06.2023 - 01:42, Güncelleme: 22.06.2023 - 01:42
 

M. Akif Ersoy Devlet Hastanesinde 58 Yaşındaki Hasta Sağlığına Kavuştu

Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğinde 7 cm genişliğindeki aort anevrizması tespit edilen 58 yaşındaki hasta, riskli operasyonla sağlığına kavuştu.

58 yaşındaki Nafuz Gümüş, karın ağrısı ve nefes almada zorluk şikayetiyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından yapılan tetkik ve muayenede, 7 cm genişliğinde bir aort anevrizması tespit edildi. Hasta, daha önce başka bir merkezde anevrizma teşhisi aldığını ve operasyonun yüksek risk taşıdığı için kabul etmediğini belirtti. Bunun üzerine hekim, hastaya detaylı bir şekilde bilgi vererek operasyonun şart olduğunu açıkladı. Hastanın operasyonu kabul etmesiyle birlikte, hazırlıklar tamamlandı ve Op. Dr. Buğra Destan liderliğindeki kalp cerrahisi ekibi ile Op. Dr. Engin Gürcü'nün katılımıyla açık anevrizma tamiri gerçekleştirildi. Bu sayede hasta kısa sürede sağlığına kavuştu. Op. Dr. Buğra Destan, yaptığı açıklamada, "Anevrizma, atardamarın normal çapının %50'sinden daha fazla genişlemesi anlamına gelir. Karın içinde bulunan aort damarının genişlemesine abdominal aort anevrizması denir. Abdominal aort anevrizmaları yırtılma riski taşıdığından ciddi bir sağlık sorunu oluşturur. Yırtılmış abdominal aort anevrizmalarının %30-50'si hastaneye ulaşmadan kaybedilir. %30-40'ı ise hastanede operasyon hazırlığındayken kaybedilir. Bu da yırtılmış abdominal aort anevrizmalarının %80-90'ının ölümle sonuçlandığını göstermektedir" şeklinde bilgilendirmede bulundu. Hastamızda anevrizma yaklaşık 7 cm genişliğindeydi. Henüz yırtılma meydana gelmemesi hastamız için büyük bir şanstı ve bu durum kendisine aktarıldı. Hastanın operasyonu kabul etmesiyle birlikte hazırlıklar tamamlandı ve açık anevrizma tamiri gerçekleştirildi. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan hastamız, bir haftalık takip sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Çanakkale TV
Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğinde 7 cm genişliğindeki aort anevrizması tespit edilen 58 yaşındaki hasta, riskli operasyonla sağlığına kavuştu.

58 yaşındaki Nafuz Gümüş, karın ağrısı ve nefes almada zorluk şikayetiyle Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Polikliniğine başvurdu. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Buğra Destan tarafından yapılan tetkik ve muayenede, 7 cm genişliğinde bir aort anevrizması tespit edildi.

Hasta, daha önce başka bir merkezde anevrizma teşhisi aldığını ve operasyonun yüksek risk taşıdığı için kabul etmediğini belirtti. Bunun üzerine hekim, hastaya detaylı bir şekilde bilgi vererek operasyonun şart olduğunu açıkladı.

Hastanın operasyonu kabul etmesiyle birlikte, hazırlıklar tamamlandı ve Op. Dr. Buğra Destan liderliğindeki kalp cerrahisi ekibi ile Op. Dr. Engin Gürcü'nün katılımıyla açık anevrizma tamiri gerçekleştirildi. Bu sayede hasta kısa sürede sağlığına kavuştu.

Op. Dr. Buğra Destan, yaptığı açıklamada, "Anevrizma, atardamarın normal çapının %50'sinden daha fazla genişlemesi anlamına gelir. Karın içinde bulunan aort damarının genişlemesine abdominal aort anevrizması denir. Abdominal aort anevrizmaları yırtılma riski taşıdığından ciddi bir sağlık sorunu oluşturur. Yırtılmış abdominal aort anevrizmalarının %30-50'si hastaneye ulaşmadan kaybedilir. %30-40'ı ise hastanede operasyon hazırlığındayken kaybedilir. Bu da yırtılmış abdominal aort anevrizmalarının %80-90'ının ölümle sonuçlandığını göstermektedir" şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Hastamızda anevrizma yaklaşık 7 cm genişliğindeydi. Henüz yırtılma meydana gelmemesi hastamız için büyük bir şanstı ve bu durum kendisine aktarıldı. Hastanın operasyonu kabul etmesiyle birlikte hazırlıklar tamamlandı ve açık anevrizma tamiri gerçekleştirildi. Kısa sürede eski sağlığına kavuşan hastamız, bir haftalık takip sürecinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir