Lapseki'nin Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

26.09.2023 - 14:11, Güncelleme: 26.09.2023 - 14:11
 

Lapseki'nin Kurtuluşu Coşkuyla Kutlandı

Lapseki, düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla selamladı.

Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe mezarlığına şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Camilerdeki imam ve müezzinler tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve ardından çarşı içindeki kutlama programına geçildi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, konuşmasında milli mücadele ruhunu vurgulayarak, vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri ve Lapsekili kahramanları minnetle anıttı. Dünya tarihine damgasını vuran bağımsızlık mücadelesini hatırlatan Yılmaz, Lapseki'nin işgalcilere karşı gösterdiği direnişi ve kahramanlıkla dolu tarihini gururla paylaştı. Lapseki'nin kurtuluşunu anlamlı bir şekilde kutladığını belirten Yılmaz, milli şuuru gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Programın devamında öğrenciler tarafından günün anlamını belirten şiirler okundu ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi izlendi. Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bando Komutanlığı konseri de büyük ilgi gördü. Kutlamaların bir diğer önemli ayağı ise 'TCG Kumkale' gemisinin ziyarete açılmasıydı. Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, gemiyi ziyaret ederek gemi personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Lapseki'nin kurtuluşunun 101. yıl dönümü, tüm bu etkinliklerle coşkuyla ve gururla kutlandı.
Lapseki, düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü gurur ve coşkuyla selamladı.

Lapseki'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı önünde gerçekleşen törende, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ilçe mezarlığına şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Camilerdeki imam ve müezzinler tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim Tilaveti yapıldı ve ardından çarşı içindeki kutlama programına geçildi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, konuşmasında milli mücadele ruhunu vurgulayarak, vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri ve Lapsekili kahramanları minnetle anıttı.

Dünya tarihine damgasını vuran bağımsızlık mücadelesini hatırlatan Yılmaz, Lapseki'nin işgalcilere karşı gösterdiği direnişi ve kahramanlıkla dolu tarihini gururla paylaştı. Lapseki'nin kurtuluşunu anlamlı bir şekilde kutladığını belirten Yılmaz, milli şuuru gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı.

Programın devamında öğrenciler tarafından günün anlamını belirten şiirler okundu ve Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi izlendi. Çanakkale Boğaz Komutanlığı Bando Komutanlığı konseri de büyük ilgi gördü.

Kutlamaların bir diğer önemli ayağı ise 'TCG Kumkale' gemisinin ziyarete açılmasıydı. Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emrah Toprak, gemiyi ziyaret ederek gemi personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Lapseki'nin kurtuluşunun 101. yıl dönümü, tüm bu etkinliklerle coşkuyla ve gururla kutlandı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir