Lapseki Belediyesi Muharrem Ayında Geleneksel Aşure İkramını Sürdürdü

02.08.2023 - 01:25, Güncelleme: 02.08.2023 - 01:25
 

Lapseki Belediyesi Muharrem Ayında Geleneksel Aşure İkramını Sürdürdü

Muharrem ayında Lapseki'de bir araya gelen vatandaşlar, Belediye tarafından ikram edilen aşureyle birlik ve beraberliğin tadını çıkardı.

Lapseki Belediyesi, geleneksel olarak her yıl düzenlediği Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında, Çınaraltı meydanında ve Belediye Hizmet Binası önünde aşure ikramında bulundu. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, öğle namazı sonrasında Çınaraltı meydanında gerçekleşen etkinlikte, Muharrem Ayı duasıyla başlayarak vatandaşlara aşure dağıttı. Etkinliğe, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve eşi Hacer Yılmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Engin, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kafadar, Belediye Başkan Yardımcıları Aynur Bozkurt, Necdet Çelik, daire amirleri ve vatandaşlar da katıldı. Belediye Başkanı Yılmaz, bu yıl da geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtımının 5 bin kişilik olarak hazırlandığını belirtti. İlçede bulunan belediye önünde ve Çınaraltı meydanında vatandaşlara aşurelerin ikram edildiğini ifade ederek, aşurenin zenginliğinin ve bereketinin ülkeye yansımasını diledi. Muharrem ayının ve aşure gününün, ümmete birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı, etkinliğin amacının toplumun bir araya gelmesini sağlamak ve dayanışmayı pekiştirmek olduğunu vurguladı. Bu özel etkinlik, Lapseki ilçesindeki halk arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, aşure ikramı eşliğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, Muharrem ayının manevi atmosferini doyasıya hissettiler.
Muharrem ayında Lapseki'de bir araya gelen vatandaşlar, Belediye tarafından ikram edilen aşureyle birlik ve beraberliğin tadını çıkardı.

Lapseki Belediyesi, geleneksel olarak her yıl düzenlediği Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında, Çınaraltı meydanında ve Belediye Hizmet Binası önünde aşure ikramında bulundu.

Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, öğle namazı sonrasında Çınaraltı meydanında gerçekleşen etkinlikte, Muharrem Ayı duasıyla başlayarak vatandaşlara aşure dağıttı. Etkinliğe, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve eşi Hacer Yılmaz, Ak Parti ilçe Başkanı Namık Ergin, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Hasan Engin, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Kafadar, Belediye Başkan Yardımcıları Aynur Bozkurt, Necdet Çelik, daire amirleri ve vatandaşlar da katıldı.

Belediye Başkanı Yılmaz, bu yıl da geleneksel olarak düzenlenen aşure dağıtımının 5 bin kişilik olarak hazırlandığını belirtti. İlçede bulunan belediye önünde ve Çınaraltı meydanında vatandaşlara aşurelerin ikram edildiğini ifade ederek, aşurenin zenginliğinin ve bereketinin ülkeye yansımasını diledi.

Muharrem ayının ve aşure gününün, ümmete birlik, beraberlik, huzur ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunan Belediye Başkanı, etkinliğin amacının toplumun bir araya gelmesini sağlamak ve dayanışmayı pekiştirmek olduğunu vurguladı.

Bu özel etkinlik, Lapseki ilçesindeki halk arasında büyük bir ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, aşure ikramı eşliğinde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, Muharrem ayının manevi atmosferini doyasıya hissettiler.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir