Kepez’de susuz günler kapıda
Kepez’de susuz günler kapıda
Sıcakların bunalttığı bu günlerde, Kepez halkı susuzlukla sınanmaya devam ediyor. Gün içerisinde sıklıkla kesilen, apartmanların üst katlarına ulaşmayan sular, şimdi tamamen gidiyor. Belediye, kuraklık nedeniyle 11.00-16.00 arası su kesintisi uygulanacağını duyurdu.
Kepez halkının su çilesi bitmek bilmiyor, çamurlu-kireçli sulardan sonra, şimdi de susuzlukla imtihan başladı. Çamurlu suyu mumla arayan Kepez halkı ise duruma isyan etti. Beldede, gün aşırı yaşanan kesintiler, apartmanların üst katlarına ulaşmayan sular, sıcak yaz günlerinde belde sakinlerini çileden çıkarıyor. Şimdi de Kepez Belediyesi, kuraklık nedeniyle su kesintisi yapılacağını duyurdu.
Belediyeden yapılan açıklamada, “Hemşehrilerimizin Dikkatine! Kuraklık nedeniyle su kuyularımızın verimlerinde ciddi kayıplar yaşıyoruz. Bu nedenle yarın 10.07.2025 tarihinde saat 11.00 - 16.00 arasında su kesintisi uygulanacaktır. Uzun süreli su kesintilerine maruz kalmamak adına lütfen suyumuzu israf etmeyelim. Belde sakinlerimize ilanen duyurulur” denildi.
Kepez Belediyesi kuraklık nedeniyle su kesintilerine başlanacağını açıklarken aynı sıralarda Çanakkale Belediyesi de Atikhisar barajıyla ilgili bir duyuru yaptı. Duyuruda, “Atikhisar Barajımızın doluluk oranı yüzde 58,4. Su miktarı 31 milyon 619 bin metreküp. Hemşehrilerimizin bilgisine sunarız” denildi. Duyurunun amacı hakkında ise bir açıklama yer almadı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.