Kemel’deki orman yangını kontrol altına alındı

ASAYİŞ 18.07.2023 - 21:39, Güncelleme: 18.07.2023 - 21:39
 

Kemel’deki orman yangını kontrol altına alındı

Çanakkale'de örtü yangını olarak çıkıp, ormana sıçrayan alevler kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 gündür devam eden yangına 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çanakkale yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kavurucu sıcakların yaşandığı son günlerde ülkede yangın faciaları da baş gösterdi. Tedbirsiz davranışlardan dolayı birçok ilde orman yangını meydana geldi. Mersin, Hatay, Çanakkale, Tekirdağ, Adana, Balıkesir ve Diyarbakır'da ciğerlerimiz alev alev yandı. Bazı illerde yangınlar kontrol altına alınırken, Çanakkale Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.30 sularında başlayan yangın kontrol altına alındı. Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınmasını güçleştirdi.    Dün Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği duyuruldu.   Konu ile ilgili Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” denildi.   Bu sabah gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla başlayan yangın döndürme mücadelesi, 48. saatinde hala devam ediyor. 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personel yangında görev alırken, bölgede yoğun bir çaba sarfediliyor. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Çanakkale'de devam eden orman yangınında, tek bir ağaç dahi yanmasın diye ‘ormanın kahramanları’nın havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.   Söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 AS-532 ve 2 S-70 tipi helikopter de katılıyor. Askeri helikopterler yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme kitlerini kullanarak havadan müdahaleye destek veriyor. BAZI İLLERDE YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale'deki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, "Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım,yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım" dedi.  Öte yandan Hatay ve Tekirdağ'daki orman yangınları kontrol altına alınmıştı.  
Çanakkale'de örtü yangını olarak çıkıp, ormana sıçrayan alevler kontrol altına alındı. Yaklaşık 3 gündür devam eden yangına 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personelle müdahale edildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Çanakkale yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Kavurucu sıcakların yaşandığı son günlerde ülkede yangın faciaları da baş gösterdi. Tedbirsiz davranışlardan dolayı birçok ilde orman yangını meydana geldi. Mersin, Hatay, Çanakkale, Tekirdağ, Adana, Balıkesir ve Diyarbakır'da ciğerlerimiz alev alev yandı. Bazı illerde yangınlar kontrol altına alınırken, Çanakkale Kızılkeçili köyü yakınlarında önceki gün saat 16.30 sularında başlayan yangın kontrol altına alındı.

Yerleşim yerlerine yakın bölgede çıkan yangında, alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü’nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de kendi su tankerleriyle destek verdi. Rüzgarın şiddetli olması nedeniyle yangın kontrol altına alınmasını güçleştirdi. 

 

Dün Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada tedbir amaçlı Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köylerinin tahliyesine karar verildiği duyuruldu.

 

Konu ile ilgili Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, “ Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangını rüzgarın etkisiyle şiddetini artırmıştır, havadan ve karadan söndürme çalışmaları devam etmektedir. Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak Köyleri ile Damyeri mevkiinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE Sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir” denildi.

 

Bu sabah gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla başlayan yangın döndürme mücadelesi, 48. saatinde hala devam ediyor. 6 uçak, 15 helikopter, 109 arazöz, 14 iş makinesi ve 543 personel yangında görev alırken, bölgede yoğun bir çaba sarfediliyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Çanakkale'de devam eden orman yangınında, tek bir ağaç dahi yanmasın diye ‘ormanın kahramanları’nın havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

Söndürme çalışmalarına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait 3 AS-532 ve 2 S-70 tipi helikopter de katılıyor. Askeri helikopterler yerli ve milli imkanlarla üretilen yangın söndürme kitlerini kullanarak havadan müdahaleye destek veriyor.

BAZI İLLERDE YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale'deki yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, "Orman yangınına sebep olabilecek davranışlardan uzak duralım,yeşil vatanımızı hep birlikte koruyalım" dedi. 


Öte yandan Hatay ve Tekirdağ'daki orman yangınları kontrol altına alınmıştı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir