109 2
109

Kaz Dağları'ndaki Bayramiç Barajı Kuruma Noktasında

16.10.2023 - 13:38, Güncelleme: 16.10.2023 - 13:38
 

Kaz Dağları'ndaki Bayramiç Barajı Kuruma Noktasında

Çanakkale'de kuraklık Bayramiç Barajı'nı tehdit ediyor, su seviyeleri yüzde 8'e düştü. Tarımsal sulama risk altında.

Çanakkale, tıpkı diğer bölgelerimiz gibi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı, bölgenin su kaynaklarından biri olarak önem taşıyor, ancak yetersiz yağışlar nedeniyle su seviyeleri ciddi bir düşüş yaşadı. Binlerce yıllık mitolojik hikayelerde adı geçen 'Bin Pınarlı İda' olarak bilinen Kaz Dağları'ndaki bu baraj, su kapasitesinin sadece yüzde 8'ine kadar dolu. Bayramiç Barajı'nı besleyen dere kaynakları, hem kuraklık hem de düşük kar yağışı nedeniyle kurudu. 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip olan bu baraj, artık yalnızca 7.8 milyon metreküp su barındırıyor. Eğer beklenen yağışlar gelmezse, tarımsal sulama için kullanılan suyun kesilme ihtimali söz konusu. Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale Ziraat Odası, bu kritik dönemde bir karar aldı. Bir hafta boyunca meyve bahçelerinin sulanmasına Bayramiç Barajı'ndan izin verilecek. Ancak önümüzdeki hafta yağış gelmezse ve su seviyeleri daha da düşerse, tarımsal sulamanın durdurulma olasılığı gündeme gelecek. Kuraklık, sadece Çanakkale'de değil, Türkiye genelindeki birçok barajı tehdit ediyor. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için yağışların artması büyük bir öneme sahip.
Çanakkale'de kuraklık Bayramiç Barajı'nı tehdit ediyor, su seviyeleri yüzde 8'e düştü. Tarımsal sulama risk altında.

Çanakkale, tıpkı diğer bölgelerimiz gibi kuraklık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kaz Dağları'ndan beslenen Bayramiç Barajı, bölgenin su kaynaklarından biri olarak önem taşıyor, ancak yetersiz yağışlar nedeniyle su seviyeleri ciddi bir düşüş yaşadı. Binlerce yıllık mitolojik hikayelerde adı geçen 'Bin Pınarlı İda' olarak bilinen Kaz Dağları'ndaki bu baraj, su kapasitesinin sadece yüzde 8'ine kadar dolu.

Bayramiç Barajı'nı besleyen dere kaynakları, hem kuraklık hem de düşük kar yağışı nedeniyle kurudu. 96 milyon 500 bin metreküp su kapasitesine sahip olan bu baraj, artık yalnızca 7.8 milyon metreküp su barındırıyor. Eğer beklenen yağışlar gelmezse, tarımsal sulama için kullanılan suyun kesilme ihtimali söz konusu.

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çanakkale Ziraat Odası, bu kritik dönemde bir karar aldı. Bir hafta boyunca meyve bahçelerinin sulanmasına Bayramiç Barajı'ndan izin verilecek. Ancak önümüzdeki hafta yağış gelmezse ve su seviyeleri daha da düşerse, tarımsal sulamanın durdurulma olasılığı gündeme gelecek.

Kuraklık, sadece Çanakkale'de değil, Türkiye genelindeki birçok barajı tehdit ediyor. Su kaynaklarının sürdürülebilirliği için yağışların artması büyük bir öneme sahip.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir