Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.06.2025 - 14:40, Güncelleme: 25.06.2025 - 12:54
 

Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor

Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları Kıyı Emniyeti ekiplerinin koordinasyonunda sürüyor. Şarköy ilçesi Gaziköy Mahallesi açıklarında Romanya’nın Köstence Limanı’ndan Cezayir’e gitmekte olan Bahama bayraklı 186 metre uzunluğundaki "ANGY R" isimli ticari gemi, henüz belirlenemeyen bir nedenle kıyıya yaklaşık 30 metre mesafede karaya oturdu. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KB-68 botu, saat 08.20 sıralarında olay yerine ulaşarak incelemelere başladı. Geminin 7 metre derinlikte karaya oturduğu tespit edilirken, bölgede herhangi bir deniz kirliliğinin oluşmadığı bildirildi. Gemide bulunan 22 personelin sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir yardım talebinde bulunmadıkları öğrenildi. Liman Başkanlığı’nın, gemi acentesiyle irtibat halinde olduğu ve idari tahkikat başlattığı belirtildi. Tahkikat sonucuna göre gemiye idari yaptırım uygulanabileceği ifade edildi. Öte yandan, geminin bulunduğu yerden yüzdürülmesi için Kıyı Emniyeti’ne bağlı römorkörler tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava şartlarının uygun olduğu süre boyunca müdahalenin sürdürüleceği kaydedildi.
Karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları sürüyor
Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında karaya oturan kuru yük gemisini kurtarma çalışmaları Kıyı Emniyeti ekiplerinin koordinasyonunda sürüyor.
Şarköy ilçesi Gaziköy Mahallesi açıklarında Romanya’nın Köstence Limanı’ndan Cezayir’e gitmekte olan Bahama bayraklı 186 metre uzunluğundaki "ANGY R" isimli ticari gemi, henüz belirlenemeyen bir nedenle kıyıya yaklaşık 30 metre mesafede karaya oturdu.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı KB-68 botu, saat 08.20 sıralarında olay yerine ulaşarak incelemelere başladı. Geminin 7 metre derinlikte karaya oturduğu tespit edilirken, bölgede herhangi bir deniz kirliliğinin oluşmadığı bildirildi. Gemide bulunan 22 personelin sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir yardım talebinde bulunmadıkları öğrenildi.
Liman Başkanlığı’nın, gemi acentesiyle irtibat halinde olduğu ve idari tahkikat başlattığı belirtildi. Tahkikat sonucuna göre gemiye idari yaptırım uygulanabileceği ifade edildi.
Öte yandan, geminin bulunduğu yerden yüzdürülmesi için Kıyı Emniyeti’ne bağlı römorkörler tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava şartlarının uygun olduğu süre boyunca müdahalenin sürdürüleceği kaydedildi.

Tekirdağ HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.