109 2
109

Karabiga'da Priapos Deniz Festivali Renkli Anlar Sahne Oldu

TURİZM 04.07.2023 - 00:05, Güncelleme: 04.07.2023 - 00:36
 

Karabiga'da Priapos Deniz Festivali Renkli Anlar Sahne Oldu

Karabiga'da düzenlenen 39. Priapos Deniz Festivali, yüzme yarışları ve yağlı direk mücadelesiyle dolu dolu geçti, konserlerle unutulmaz bir gece yaşandı.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Priapos Deniz Festivali, Karabiga beldesinde renkli görüntülere sahne oldu. Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı olan Karabiga'da gerçekleştirilen festivalde, yüzme yarışları ve yağlı direk yarışmasıyla eğlence dolu dakikalar yaşandı. Festival, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga'mızda geleneksel olarak düzenlenen bu festivalimizi yarışmalarımızdan sonra finalde yağlı direk yarışması sonrasında da akşam konserle taçlandıracağız" şeklinde konuştu. AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise, "Bugün, Karabiga'ya yakışır bir havada ve kalabalıkla festivalimizin bir kısmını tamamlayacağız. Akşam da konserle tamamlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. İlk olarak Karabiga Limanı'ndaki Balıkçı Barınağı'nda yüzme yarışmaları düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ardından yağlı direk yarışması gerçekleştirildi. Yarışmacılar, direğin ucundaki Türk bayrağını almak için kıyasıya mücadele etti. Yağlı direk yarışması renkli görüntülere sahne oldu ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Yarışmayı kazanan yarışmacıya ödülü takdim edildi. Festival, gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti. Ancak akşam saatlerinde Liman sahasında gerçekleşen konserlerle son buldu. Popstar Alpay, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Aydın Kaya ve Zakkum gibi sanatçıların sahne aldığı konserlerle festival noktalandı.
Karabiga'da düzenlenen 39. Priapos Deniz Festivali, yüzme yarışları ve yağlı direk mücadelesiyle dolu dolu geçti, konserlerle unutulmaz bir gece yaşandı.

Bu yıl 39'uncusu düzenlenen Priapos Deniz Festivali, Karabiga beldesinde renkli görüntülere sahne oldu. Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı olan Karabiga'da gerçekleştirilen festivalde, yüzme yarışları ve yağlı direk yarışmasıyla eğlence dolu dakikalar yaşandı.

Festival, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Festival, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmalarıyla devam etti. Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, "Karabiga'mızda geleneksel olarak düzenlenen bu festivalimizi yarışmalarımızdan sonra finalde yağlı direk yarışması sonrasında da akşam konserle taçlandıracağız" şeklinde konuştu.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise, "Bugün, Karabiga'ya yakışır bir havada ve kalabalıkla festivalimizin bir kısmını tamamlayacağız. Akşam da konserle tamamlayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından yarışmalara geçildi. İlk olarak Karabiga Limanı'ndaki Balıkçı Barınağı'nda yüzme yarışmaları düzenlendi ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Ardından yağlı direk yarışması gerçekleştirildi. Yarışmacılar, direğin ucundaki Türk bayrağını almak için kıyasıya mücadele etti. Yağlı direk yarışması renkli görüntülere sahne oldu ve eğlenceli dakikalar yaşandı. Yarışmayı kazanan yarışmacıya ödülü takdim edildi.

Festival, gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam etti. Ancak akşam saatlerinde Liman sahasında gerçekleşen konserlerle son buldu. Popstar Alpay, Sevtuğ Kasapbaşoğlu, Aydın Kaya ve Zakkum gibi sanatçıların sahne aldığı konserlerle festival noktalandı.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir