Kanada ve ÇOMÜ Deniz Bilimleri İş Birliği

03.10.2023 - 14:27, Güncelleme: 03.10.2023 - 14:27
 

Kanada ve ÇOMÜ Deniz Bilimleri İş Birliği

ÇOMÜ ve Kanada Üniversitesi, deniz bilimleri alanında büyük iş birliği fırsatlarına kapı açıyor. Detaylar haberimizde!

Kanada'nın Memorial University of Newfoundland üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasındaki iş birliği ziyareti, Prof. Dr. Dinçay Köksal'ın liderliğinde gerçekleşti. Ziyarete, Memorial University of Newfoundland Rektör Yardımcısı ve Enstitü Müdürü Dr. Paul M. Brett, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyeleri ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü katıldı. Toplantı, iki üniversite arasındaki potansiyel iş birliklerini ve ortak projeleri ele aldı. Denizel çevre, iklim değişiminin etkileri, su kaynakları yönetimi ve kontrolü, su ürünleri yetiştiriciliğinde teknolojik uygulamalar, deniz ulaştırma ve deniz teknolojisi gibi alanlarda yapılan çalışmalar ile laboratuvar ve teknik imkanlar tartışıldı. Toplantının ikinci oturumu Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nde gerçekleştirildi ve bu oturumda fakülte laboratuvarları ve Piri Reis Deniz Müzesi gezildi. Ayrıca, fakülte tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgi verildi. Toplantıya Dr. Paul M. Brett'in yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Prof. Dr. Adnan Ayaz, Doç. Dr. Sevdan Yılmaz ve ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Yıldız da katıldı. Bu iş birliği ziyareti, iki üniversite arasındaki potansiyel iş birliklerini keşfetme ve deniz bilimleri alanında ortak projeler geliştirme fırsatlarına kapı açtı. İki üniversitenin uzmanlık alanlarını birleştirerek, deniz ve çevre bilimleri alanında önemli katkılarda bulunmaları bekleniyor. 
ÇOMÜ ve Kanada Üniversitesi, deniz bilimleri alanında büyük iş birliği fırsatlarına kapı açıyor. Detaylar haberimizde!

Kanada'nın Memorial University of Newfoundland üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) arasındaki iş birliği ziyareti, Prof. Dr. Dinçay Köksal'ın liderliğinde gerçekleşti. Ziyarete, Memorial University of Newfoundland Rektör Yardımcısı ve Enstitü Müdürü Dr. Paul M. Brett, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyeleri ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü katıldı.

Toplantı, iki üniversite arasındaki potansiyel iş birliklerini ve ortak projeleri ele aldı. Denizel çevre, iklim değişiminin etkileri, su kaynakları yönetimi ve kontrolü, su ürünleri yetiştiriciliğinde teknolojik uygulamalar, deniz ulaştırma ve deniz teknolojisi gibi alanlarda yapılan çalışmalar ile laboratuvar ve teknik imkanlar tartışıldı.

Toplantının ikinci oturumu Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi'nde gerçekleştirildi ve bu oturumda fakülte laboratuvarları ve Piri Reis Deniz Müzesi gezildi. Ayrıca, fakülte tarafından yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında detaylı bilgi verildi.

Toplantıya Dr. Paul M. Brett'in yanı sıra Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Prof. Dr. Adnan Ayaz, Doç. Dr. Sevdan Yılmaz ve ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Yıldız da katıldı.

Bu iş birliği ziyareti, iki üniversite arasındaki potansiyel iş birliklerini keşfetme ve deniz bilimleri alanında ortak projeler geliştirme fırsatlarına kapı açtı. İki üniversitenin uzmanlık alanlarını birleştirerek, deniz ve çevre bilimleri alanında önemli katkılarda bulunmaları bekleniyor. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir