109 2
109

Kale Grubu 66. Yıldönümünde Büyümeye Odaklı Yeni Yatırım Açıkladı

EKONOMİ 28.07.2023 - 00:54, Güncelleme: 28.07.2023 - 00:54
 

Kale Grubu 66. Yıldönümünde Büyümeye Odaklı Yeni Yatırım Açıkladı

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ihracat, dijital dönüşüm ve inovasyona vurgu yaparak 300 milyon dolarlık yeni yatırım açıkladı.

Kale Grubu, 66. kuruluş yıldönümünü kutladığı geleneksel Seramik Bayramı'nda bir dizi önemli gelişmeye imza attı. Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada, ihracat, sürdürülebilir üretim, dijital dönüşüm ve inovasyonlar odaklı büyüme ve yatırım şevklerini koruduklarını belirtti. 2023-2025 döneminde toplam 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıkladı. Zeynep Bodur Okyay, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihinin 66 yılında yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kale Grubu olarak, sanayi ve ihracat alanlarında ülkeye katkı sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, sosyal etki yatırımlarıyla eğitimden kültüre, sanattan diğer alanlara kadar Cumhuriyet'in değerlerine uygun bir şekilde ilerlediklerini söyledi. Grubun stratejik hedeflerinin ihracata yönelik büyüme, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, inovasyon ve katma değerli yeni iş alanlarına yönelik girişimlerle Grubu daha da büyütmek olduğunu belirten Zeynep Bodur Okyay, bu hedefleri desteklemek için 2023 yılında 100 milyon dolar ve 2023-2025 döneminde toplamda 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıkladı. Seramik Bayramı kapsamında Kale Grubu'nun ilk şirketi olan Kaleseramik'in halka arzı ve geçtiğimiz yıl temeli atılan Porselen Levha tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Kaleseramik'in halka arz töreninde, Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi. Kaleseramik'in son üç yılda büyük bir performans artışı gösterdiği ve küresel pazardaki güçlü konumunu pekiştirmek için yeni yatırımlar yapacakları belirtildi. Halka arz gelirinin bir kısmının yeni yatırımlara, sürdürülebilirlik ve yurt dışı yatırımlarına yönlendirileceği açıklandı. Kale Grubu'nun diğer önemli yatırımı ise Porselen Levha üretim tesisinin açılışıydı. Değişen müşteri taleplerine uygun olarak yapılan yatırım, sektörde fark yaratacak ve yüzde 70'i ihraç edilecek olan granit üretimi yapacak. Aynı zamanda, sıfır atık ve düşük enerji kullanımı konusunda dijitalleştirme ile önemli ilerlemeler sağlanacak. Çanakkale TV
Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, ihracat, dijital dönüşüm ve inovasyona vurgu yaparak 300 milyon dolarlık yeni yatırım açıkladı.

Kale Grubu, 66. kuruluş yıldönümünü kutladığı geleneksel Seramik Bayramı'nda bir dizi önemli gelişmeye imza attı. Kale Grubu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, törende yaptığı konuşmada, ihracat, sürdürülebilir üretim, dijital dönüşüm ve inovasyonlar odaklı büyüme ve yatırım şevklerini koruduklarını belirtti. 2023-2025 döneminde toplam 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıkladı.

Zeynep Bodur Okyay, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100 yıllık tarihinin 66 yılında yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kale Grubu olarak, sanayi ve ihracat alanlarında ülkeye katkı sağlamak için var güçleriyle çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, sosyal etki yatırımlarıyla eğitimden kültüre, sanattan diğer alanlara kadar Cumhuriyet'in değerlerine uygun bir şekilde ilerlediklerini söyledi.

Grubun stratejik hedeflerinin ihracata yönelik büyüme, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, inovasyon ve katma değerli yeni iş alanlarına yönelik girişimlerle Grubu daha da büyütmek olduğunu belirten Zeynep Bodur Okyay, bu hedefleri desteklemek için 2023 yılında 100 milyon dolar ve 2023-2025 döneminde toplamda 300 milyon dolar daha yatırım yapacaklarını açıkladı.

Seramik Bayramı kapsamında Kale Grubu'nun ilk şirketi olan Kaleseramik'in halka arzı ve geçtiğimiz yıl temeli atılan Porselen Levha tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Kaleseramik'in halka arz töreninde, Borsa İstanbul'da gong töreni düzenlendi. Kaleseramik'in son üç yılda büyük bir performans artışı gösterdiği ve küresel pazardaki güçlü konumunu pekiştirmek için yeni yatırımlar yapacakları belirtildi. Halka arz gelirinin bir kısmının yeni yatırımlara, sürdürülebilirlik ve yurt dışı yatırımlarına yönlendirileceği açıklandı.

Kale Grubu'nun diğer önemli yatırımı ise Porselen Levha üretim tesisinin açılışıydı. Değişen müşteri taleplerine uygun olarak yapılan yatırım, sektörde fark yaratacak ve yüzde 70'i ihraç edilecek olan granit üretimi yapacak. Aynı zamanda, sıfır atık ve düşük enerji kullanımı konusunda dijitalleştirme ile önemli ilerlemeler sağlanacak.

Çanakkale TV

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir