Jandarma Kılığındaki Dolandırıcı Yakalandı

ASAYİŞ 11.10.2023 - 14:38, Güncelleme: 11.10.2023 - 14:38
 

Jandarma Kılığındaki Dolandırıcı Yakalandı

Çanakkale'de jandarma kılığındaki dolandırıcı, 70 yaşındaki kadını tuzağına düşürdü, ancak jandarma operasyonuyla yakalandı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen olay, jandarma personeli kılığına giren bir dolandırıcının 70 yaşındaki Döndü Ayaz'ı tuzağına düşürmesiyle başladı. Dolandırıcı, kendisini jandarma personeli olarak tanıtarak telefonla Ayaz'ı arayarak adının ölümlü bir olaya karıştığını iddia etti ve bu şekilde kadını korkuttu. Daha sonra Ayaz'ın evine giderek, evde bulunan altınların ve paraların seri numaralarının kontrol edileceği bahanesiyle Ayaz'ı kandırdı. Dolandırıcı, kendini jandarma personeli olarak tanıtmış ve Döndü Ayaz'dan 8 çeyrek altın, 2 yarım altın, 600 euro ve 6 bin TL parayı almıştır. Dolandırıcının kayıplara karışması üzerine Ayaz, dolandırıldığını anlayarak jandarmaya başvurdu. Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri ve Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcının yakalanması için yoğun bir çalışma başlattı. Gece boyu süren istihbari faaliyetler, teknik takip ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucunda, dolandırıcı D.İ. Balıkesir'in Edremit ilçesine doğru hareket ettiği bir otobüste Adana'ya kaçmaya çalışırken yakalandı. Dolandırıcı üzerinden 770 euro, 13 bin 480 TL ve 3 dolar ele geçirildi. D.İ. jandarma tarafından gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor. Bu olay, dikkatli bir jandarma operasyonu sayesinde sona erdirilmiş oldu. 
Çanakkale'de jandarma kılığındaki dolandırıcı, 70 yaşındaki kadını tuzağına düşürdü, ancak jandarma operasyonuyla yakalandı.

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde meydana gelen olay, jandarma personeli kılığına giren bir dolandırıcının 70 yaşındaki Döndü Ayaz'ı tuzağına düşürmesiyle başladı. Dolandırıcı, kendisini jandarma personeli olarak tanıtarak telefonla Ayaz'ı arayarak adının ölümlü bir olaya karıştığını iddia etti ve bu şekilde kadını korkuttu. Daha sonra Ayaz'ın evine giderek, evde bulunan altınların ve paraların seri numaralarının kontrol edileceği bahanesiyle Ayaz'ı kandırdı.

Dolandırıcı, kendini jandarma personeli olarak tanıtmış ve Döndü Ayaz'dan 8 çeyrek altın, 2 yarım altın, 600 euro ve 6 bin TL parayı almıştır. Dolandırıcının kayıplara karışması üzerine Ayaz, dolandırıldığını anlayarak jandarmaya başvurdu.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT), İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat birimleri ve Bayramiç İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, dolandırıcının yakalanması için yoğun bir çalışma başlattı. Gece boyu süren istihbari faaliyetler, teknik takip ve güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesi sonucunda, dolandırıcı D.İ. Balıkesir'in Edremit ilçesine doğru hareket ettiği bir otobüste Adana'ya kaçmaya çalışırken yakalandı. Dolandırıcı üzerinden 770 euro, 13 bin 480 TL ve 3 dolar ele geçirildi.

D.İ. jandarma tarafından gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor. Bu olay, dikkatli bir jandarma operasyonu sayesinde sona erdirilmiş oldu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir