İttifakta aday dağılımı belli oldu.. Çanakkale hangi partide?

SİYASET 29.11.2023 - 16:43, Güncelleme: 29.11.2023 - 17:02
 

İttifakta aday dağılımı belli oldu.. Çanakkale hangi partide?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Kriz iddiaları sonrası ilk kez yapılacak görüşmede, yerel seçim hazırlıkları masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 artı 1 kuralı değiştirilmeli" çıkışına MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karşı çıkması sonrası ertelenen ve kriz iddialarının konuşulduğu görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, yerel seçim hazırlıkları da masaya yatırıldı. Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler için heyetler arası görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı belirtiliyor. Buna göre; - AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adaylarla seçime girecek. Bu büyükşehirlerden Adana, Mersin ve Manisa'da 2019'daki gibi MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayının destekleneceği, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti 'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor. - AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği dile getiriliyor. Bu illerde, Osmaniye dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği belirtiliyor. Detaylar, ise liderlerin görüşmeleri sonrasında netlik kazanacak. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında beklenen görüşme gerçekleşti. Kriz iddiaları sonrası ilk kez yapılacak görüşmede, yerel seçim hazırlıkları masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 50 artı 1 kuralı değiştirilmeli" çıkışına MHP lideri Devlet Bahçeli'nin karşı çıkması sonrası ertelenen ve kriz iddialarının konuşulduğu görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmede, yerel seçim hazırlıkları da masaya yatırıldı.

Cumhur İttifakı, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimler için heyetler arası görüşmelerin büyük ölçüde tamamlandığı belirtiliyor. Buna göre;

- AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak adaylarla seçime girecek. Bu büyükşehirlerden Adana, Mersin ve Manisa'da 2019'daki gibi MHP'nin büyükşehir belediye başkan adayının destekleneceği, diğer büyükşehirlerde ise AK Parti 'nin adayının destekleneceği ifade ediliyor.

- AK Parti ve MHP ayrıca 27 il belediyesinde işbirliği yapacak. Bu belediyelerden 23'ünde AK Parti, 4'ünde ise MHP'nin adayının destekleneceği dile getiriliyor. Bu illerde, Osmaniye dışında CHP'nin yönetimindeki Kırşehir, Bartın, Amasya gibi il belediyelerinde de ittifak kapsamında MHP'li adayın destekleneceği belirtiliyor. Detaylar, ise liderlerin görüşmeleri sonrasında netlik kazanacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir