İstanbula Seyeden TCG Anadolu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden Geçti

26.10.2023 - 13:54, Güncelleme: 26.10.2023 - 13:54
 

İstanbula Seyeden TCG Anadolu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nden Geçti

Cumhuriyetin 100. yılında TCG Anadolu, İstanbul'da sergilenmek üzere 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçti. Gemi Sarayburnu'nda ziyaretçilere kapılarını açacak.

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, 27-28 Ekim tarihlerinde İstanbul Sarayburnu'nda halkın ziyaretine açılacak. Milli Savunma Bakanlığı, bu özel etkinliği duyurdu ve ziyaret saatlerini 10.00-18.00 olarak belirtti. TCG Anadolu, aynı zamanda 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçti. Bu köprü, 2023 metrelik orta açıklığı ile 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' unvanını taşıyor ve 334 metrelik kule yüksekliği ile 'Dünya'nın En Yüksek Kuleli Asma Köprüsü' unvanına sahip. TCG Anadolu, bu tarihi köprü altından Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. TCG Gediz fırkateyni ve Sahil Güvenlik botu da gemiye refakat etti. Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Sarayburnu'ndaki ziyaret, TCG Anadolu'nun bu önemli dönemi ve Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarını kutlamak için büyük bir fırsat sunuyor. Gemi, teknolojik ve stratejik açıdan büyük öneme sahip olan SİHA'ları taşıma kapasitesine sahip dünyanın ilk örneğidir. Bu etkinlik, Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemeleri ve Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlama fırsatı sunuyor.
Cumhuriyetin 100. yılında TCG Anadolu, İstanbul'da sergilenmek üzere 1915 Çanakkale Köprüsü'nden geçti. Gemi Sarayburnu'nda ziyaretçilere kapılarını açacak.

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, 27-28 Ekim tarihlerinde İstanbul Sarayburnu'nda halkın ziyaretine açılacak. Milli Savunma Bakanlığı, bu özel etkinliği duyurdu ve ziyaret saatlerini 10.00-18.00 olarak belirtti.

TCG Anadolu, aynı zamanda 1915 Çanakkale Köprüsü altından geçti. Bu köprü, 2023 metrelik orta açıklığı ile 'dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü' unvanını taşıyor ve 334 metrelik kule yüksekliği ile 'Dünya'nın En Yüksek Kuleli Asma Köprüsü' unvanına sahip. TCG Anadolu, bu tarihi köprü altından Marmara Denizi'ne doğru yol aldı. TCG Gediz fırkateyni ve Sahil Güvenlik botu da gemiye refakat etti.

Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstanbul Sarayburnu'ndaki ziyaret, TCG Anadolu'nun bu önemli dönemi ve Türkiye'nin savunma sanayiindeki başarılarını kutlamak için büyük bir fırsat sunuyor. Gemi, teknolojik ve stratejik açıdan büyük öneme sahip olan SİHA'ları taşıma kapasitesine sahip dünyanın ilk örneğidir. Bu etkinlik, Türkiye'nin savunma sanayiindeki ilerlemeleri ve Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlama fırsatı sunuyor.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir