Hedef; Yaşlanacak değil yaşanacak bir Çanakkale

SİYASET 20.12.2023 - 13:52, Güncelleme: 20.12.2023 - 13:52
 

Hedef; Yaşlanacak değil yaşanacak bir Çanakkale

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş, çalışmalarıyla öne çıkıyor. Yavaş, kronik sorunlara yönelik çalışmalarının da hazır olduğunu söyledi.

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş, proje ve çalışmalarıyla öne çıkmaya başladı. Çanakkale’nin sorunlarının tamamına hakim olduklarını, çözüme yönelik çalışmalar için de projelerin hazır olduğunu söyleyen Yavaş, “Çanakkale’yi kent kültürüyle barışık ve gençlerin zaman geçirebileceği çok daha modern bir kent yapmamız gerekiyor” dedi. AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Sami Yavaş, Çanakkale’de sosyal belediyecilik yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Çanakkale’nin kronikleşmiş bir çok problemi olduğunu vurgulayan Yavaş, “Burada sosyal belediyecilik yaptıracaksak, halkı rahat ettireceksek, Türkiye’nin en pahalı ulaşımıyla Çanakkale’de ve böyle sorunlarla devam edeceksek, burada zaten bir eksiklik olduğunu görüyoruz. Ama tramvay aksıyla, otobüslerin modernleşmesi ve dijital altyapıya kavuşup ne zaman gelip ne zaman gideceğini gerçekten düzene sokulmasıyla bu problemin ortadan kalkmaması için hiçbir sebep yok. Çanakkale’de çok ciddi kentsel dönüşüme önem verilmesi gerekiyor. Çanakkale’de çöp sorunuyla ilgili de hem sefer sıklığı hem de trafiğin az yoğun olduğu zamanlarda çöp toplama işlemlerinin yapılması, halkın bilinçlendirilmesiyle, çöp sorunu diye bir sorunumuzun ortadan kalkacağı kesinlikle aşikardır. Çanakkale’de su ücretlerinin yüksek olmasını kesinlikle anlamlandıramıyorum. Çanakkale gibi küçük bir yerde, 5 kilometrelik aksa kurulu bir şehirde ulaşım maliyetlerinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Çanakkale’yi kent kültürüyle barışık ve gençlerin zaman geçirebileceği çok daha modern bir kent yapmamız gerekiyor. Çanakkale’de yaşlanacak bir kent değil yaşanacak bir kent olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.     Kent vizyonu için de çok önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Yavaş, “Çanakkale beni, dünya yıldızı İnna’yı Çanakkale’ye getiren, Troy Air Fest gibi bir festivali düzenleyen başkan olarak biliyor. Çanakkale bizim evimizi ifade ediyor bana göre. Benim hayalim; maneviyatın başkenti, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı Çanakkale’ye başkan olmaktı. Bunun için yola çıktık” diye konuştu.  
AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş, çalışmalarıyla öne çıkıyor. Yavaş, kronik sorunlara yönelik çalışmalarının da hazır olduğunu söyledi.

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan aday adayı Sami Yavaş, proje ve çalışmalarıyla öne çıkmaya başladı. Çanakkale’nin sorunlarının tamamına hakim olduklarını, çözüme yönelik çalışmalar için de projelerin hazır olduğunu söyleyen Yavaş, “Çanakkale’yi kent kültürüyle barışık ve gençlerin zaman geçirebileceği çok daha modern bir kent yapmamız gerekiyor” dedi.

AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Sami Yavaş, Çanakkale’de sosyal belediyecilik yapmak için yola çıktıklarını söyledi. Çanakkale’nin kronikleşmiş bir çok problemi olduğunu vurgulayan Yavaş, “Burada sosyal belediyecilik yaptıracaksak, halkı rahat ettireceksek, Türkiye’nin en pahalı ulaşımıyla Çanakkale’de ve böyle sorunlarla devam edeceksek, burada zaten bir eksiklik olduğunu görüyoruz. Ama tramvay aksıyla, otobüslerin modernleşmesi ve dijital altyapıya kavuşup ne zaman gelip ne zaman gideceğini gerçekten düzene sokulmasıyla bu problemin ortadan kalkmaması için hiçbir sebep yok. Çanakkale’de çok ciddi kentsel dönüşüme önem verilmesi gerekiyor. Çanakkale’de çöp sorunuyla ilgili de hem sefer sıklığı hem de trafiğin az yoğun olduğu zamanlarda çöp toplama işlemlerinin yapılması, halkın bilinçlendirilmesiyle, çöp sorunu diye bir sorunumuzun ortadan kalkacağı kesinlikle aşikardır. Çanakkale’de su ücretlerinin yüksek olmasını kesinlikle anlamlandıramıyorum. Çanakkale gibi küçük bir yerde, 5 kilometrelik aksa kurulu bir şehirde ulaşım maliyetlerinin çok yüksek olduğunu görüyoruz. Çanakkale’yi kent kültürüyle barışık ve gençlerin zaman geçirebileceği çok daha modern bir kent yapmamız gerekiyor. Çanakkale’de yaşlanacak bir kent değil yaşanacak bir kent olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

 

 

Kent vizyonu için de çok önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Yavaş, “Çanakkale beni, dünya yıldızı İnna’yı Çanakkale’ye getiren, Troy Air Fest gibi bir festivali düzenleyen başkan olarak biliyor. Çanakkale bizim evimizi ifade ediyor bana göre. Benim hayalim; maneviyatın başkenti, Türkiye’nin önsözünün yazıldığı Çanakkale’ye başkan olmaktı. Bunun için yola çıktık” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir