Gökçeada’ya 42 Milyonluk Taşkın Koruma Projesi

EKONOMİ (HM) - Haber Merkezi | 15.02.2024 - 16:34, Güncelleme: 15.02.2024 - 16:34
 

Gökçeada’ya 42 Milyonluk Taşkın Koruma Projesi

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gökçeada’da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan taşkınları önlemek amacıyla proje başlatıldığını açıkladı. Yatırım bedeli 42 milyon lira olan projeyle 1 köy ve 4 mahallenin, meydana gelebilecek taşkınlardan korunması amaçlanıyor.

İklim değişikliği kaynaklı yaşanan sağanak nedeniyle meydana gelebilecek taşkınlardan korunmak amacıyla Gökçeada’da düğmeye basıldı. DSİ tarafından geliştirilen proje kapsamında; 1 köy ve 4 mahallenin taşkının oluşturabileceği zararlardan korunması için yaklaşık 3 kilometrelik bir hat boyunca, ıslah inşaatı yapılarak duvarlı kanallar ve menfezlerin yapımı gerçekleşecek. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ülke genelinde görülen aşırı yağışlardan görülebilecek zararları önlemeye çalıştıklarını belirterek; “Bir afet yaşanmadan önce gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda yapılacak olan çalışma ile Fatih Mahallesi, Yeni Mahalle, Çınarlı, Yenibademli ve Kaleköy’ün içinden geçen derelerin, taşkınlardan korunması hedefleniyor. Sözleşmeler imzalandı ve 15 Mart’ta yer teslimi gerçekleşecek. 10 ay sonrasında ise proje tamamlanmış olacak. Sadece Gökçeada değil, Çanakkale’nin birçok noktasında benzer çalışmaların projelendirmeleri devam ediyor ve bu projelerin hazırlanması sonrasında ihale süreçlerine geçilecek.” ifadelerini kullandı.  
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Gökçeada’da aşırı yağışlar nedeniyle oluşan taşkınları önlemek amacıyla proje başlatıldığını açıkladı. Yatırım bedeli 42 milyon lira olan projeyle 1 köy ve 4 mahallenin, meydana gelebilecek taşkınlardan korunması amaçlanıyor.

İklim değişikliği kaynaklı yaşanan sağan ak nedeniyle meydana gelebilecek taşkınlardan korunm ak amacıyla Gökçeada’da düğmeye basıldı. DSİ tarafından geliştirilen proje kapsamında; 1 köy ve 4 mahallenin taşkının oluşturabileceği zararlardan korunması için yaklaşık 3 kilometrelik bir hat boyunca, ıslah inşaatı yapılar ak duvarlı kanallar ve menfezlerin yapımı gerçekleşecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, ülke genelinde görülen aşırı yağışlardan görülebilecek zararları önlemeye çalıştıklarını belirterek; “Bir afet yaşanmadan önce gerekli tedbirleri almaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda yapılac ak olan çalışma ile Fatih Mahallesi, Yeni Mahalle, Çınarlı, Yenibademli ve Kaleköy’ün içinden geçen derelerin, taşkınlardan korunması hedefleniyor. Sözleşmeler imzalandı ve 15 Mart’ta yer teslimi gerçekleşecek. 10 ay sonrasında ise proje tamamlanmış olacak. Sadece Gökçeada değil, Çanakkale’nin birçok noktasında benzer çalışmaların projelendirmeleri devam ediyor ve bu projelerin hazırlanması sonrasında ihale süreçlerine geçilecek.” ifadelerini kullandı.

 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir