Gökçeada TEKNOFEST’tin 6’ncı gününde 3 yarış tamamlandı

TEKNOLOJİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.09.2025 - 21:33, Güncelleme: 02.09.2025 - 15:56
 

Gökçeada TEKNOFEST’tin 6’ncı gününde 3 yarış tamamlandı

Gökçeada TEKNOFEST’tin 6’ncı gününde 3 yarış tamamlandı
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2025 çerçevesinde düzenlenen ’Savaşan İHA Yarışması 6’ncı gününde devam ediyor. Toplam 3 yarışma tamamlandı.27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2025 çerçevesinde Gökçeada Havalimanı’nda ‘Savaşan İHA Yarışması’ başladı. Çanakkale’de ilk kez düzenlenen yarışmanın ilk gününde yarışmacılar teknik kontrollerini yaptı. Test uçuşlarının ardından başlayan yarışma 6’ncı gününde devam etti. Bu yıl 693 takım ve 4 bin 134 yarışmacı başvurduğu yarışmada finale kalan 40 takım ve 521 yarışmacı kıyasıya mücadele ediyor. TEKNOFEST’in 6’ncı gününde toplam 3 yarışma tamamlandı.Çanakkale Valiliği, yaptığı açıklamada yarışma nedeniyle GESTAŞ tarafından Çanakkale’den Gökçeada Havalimanı’na ve dönüşte Gökçeada Havalimanı’ndan Çanakkale İskelesi’ne ücretsiz ulaşım sağlandığını açıkladı. Biletlerin temin yerleri ise Çanakkale, Eceabat ve Kabatepe GESTAŞ iskeleleri.
Gökçeada TEKNOFEST’tin 6’ncı gününde 3 yarış tamamlandı
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2025 çerçevesinde düzenlenen ’Savaşan İHA Yarışması 6’ncı gününde devam ediyor. Toplam 3 yarışma tamamlandı.
27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST 2025 çerçevesinde Gökçeada Havalimanı’nda ‘Savaşan İHA Yarışması’ başladı. Çanakkale’de ilk kez düzenlenen yarışmanın ilk gününde yarışmacılar teknik kontrollerini yaptı. Test uçuşlarının ardından başlayan yarışma 6’ncı gününde devam etti. Bu yıl 693 takım ve 4 bin 134 yarışmacı başvurduğu yarışmada finale kalan 40 takım ve 521 yarışmacı kıyasıya mücadele ediyor. TEKNOFEST’in 6’ncı gününde toplam 3 yarışma tamamlandı.
Çanakkale Valiliği, yaptığı açıklamada yarışma nedeniyle GESTAŞ tarafından Çanakkale’den Gökçeada Havalimanı’na ve dönüşte Gökçeada Havalimanı’ndan Çanakkale İskelesi’ne ücretsiz ulaşım sağlandığını açıkladı. Biletlerin temin yerleri ise Çanakkale, Eceabat ve Kabatepe GESTAŞ iskeleleri.

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.