109 2
109

Gider; “Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak”

SİYASET 29.12.2023 - 17:13, Güncelleme: 29.12.2023 - 17:13
 

Gider; “Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Karabiga’da yapımı devam eden TOKİ inşaatında incelemelerde bulundu. Çanakkale için TOKİ projesi hazırlandığını söyleyen Ayhan Gider, “Önümüzde seçim var. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak.” diye konuştu.

Çanakkale Savaşları döneminde hastane olarak kullanılan, geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek yenilenen Taş Mektep’i ziyaret eden Gider, burada etüt çalışması yapan öğrencilerle bir araya gelerek oyuncak hediye etti. Engelli bireylere hizmet veren Karabiga Belediyesi Özel Bakım Merkezi’ne giden Gider, ardından yapımı devam eden TOKİ inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayhan Gider, Karabiga'nın geçmişte karayolları bu kadar iyi değilken bölgenin en büyük ulaşım merkezi olduğunu hatırlattı. Karabiga’da son 5 yılda yapılan hizmetlere değinen Gider, "Burası doğalgaza da kavuştu, alt yapısı da yenilendi. Taş Mektep çok güzeldi, etüt merkezi olarak düzenlendi. Çok güzel yapılmış, aslına sadık kalmışlar. Gençlerimiz de orayı kullanıyor, atıl kalan bir yer değil. Yerel Yönetimler Kanunu, şimdi şimdi kendini gösteriyor. Ne demek istiyorum? O binayı restore edersiniz devlet olarak ama orada o etüdü devlet, milli eğitim yönetemez. Bunu yönetecek olan yerel yönetimdir.” diye konuştu Özel Bakım Merkezi’nin de beldede büyük bir ihtiyaç olduğunu aktaran Gider, "Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Para ile pulla çözülecek bir iş değil. Burayı belediyemiz yönetiyor ama her hasta başına devlet belediyeye ödeme yapıyor. Bunun en büyük faydası orada yakını olan kişiler. Farklı yerlerden gelen hastalarımız vardı. Daha önce bulundukları yerlerde korunamayan hastalarımız vardı. Zihinsel engellilere zorla bir şey yaptıramazsınız ama hepsi mutluydu, hepsinin yüzü gülüyordu. Yılbaşını kutluyorlar. Güzel şeyler bunlar, gurur duymak lazım.” dedi.    "Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak" Çanakkale için tekrar TOKİ projesi hazırlandığını açıklayan Gider, "Karabiga'da verdiğimiz müjdenin özelliği şuydu, bu TOKİ'ler için Çanakkale çapında kura çekildi. İhtiyaç sahipleri için yapıldı. 50 konutluk proje ise son 5 yıldır Karabiga'da ikamet eden ve evi olmayanlar için yapılacak TOKİ.” ifadelerini kullandı. Yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Ayhan Gider, "Önümüzde seçim var. Çanakkale TOKİ'ye bile ihtiyaç duymadan çok güzel şehirleşebilecek bir yer. Belediye seçiminden sonra güzel bir yönetim değişikliği olacağını biliyoruz, ümit etmenin ötesinde. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak.” diye konuştu. TOKİ inşaatının ardından Karabiga esnafını da ziyaret eden Gider, Biga Gençlik Kolları Yönetimi ile düzenlenecek toplantıya katılmaküzere Biga'ya gitti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider'e, ziyaretlerinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de eşlik etti.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Karabiga’da yapımı devam eden TOKİ inşaatında incelemelerde bulundu. Çanakkale için TOKİ projesi hazırlandığını söyleyen Ayhan Gider, “Önümüzde seçim var. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak.” diye konuştu.

Çanakkale Savaşları döneminde hastane olarak kullanılan, geçtiğimiz yıllarda Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından restore edilerek yenilenen Taş Mektep’i ziyaret eden Gider, burada etüt çalışması yapan öğrencilerle bir araya gelerek oyuncak hediye etti. Engelli bireylere hizmet veren Karabiga Belediyesi Özel Bakım Merkezi’ne giden Gider, ardından yapımı devam eden TOKİ inşaatına giderek incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Ayhan Gider, Karabiga'nın geçmişte karayolları bu kadar iyi değilken bölgenin en büyük ulaşım merkezi olduğunu hatırlattı.

Karabiga’da son 5 yılda yapılan hizmetlere değinen Gider, "Burası doğalgaza da kavuştu, alt yapısı da yenilendi. Taş Mektep çok güzeldi, etüt merkezi olarak düzenlendi. Çok güzel yapılmış, aslına sadık kalmışlar. Gençlerimiz de orayı kullanıyor, atıl kalan bir yer değil. Yerel Yönetimler Kanunu, şimdi şimdi kendini gösteriyor. Ne demek istiyorum? O binayı restore edersiniz devlet olarak ama orada o etüdü devlet, milli eğitim yönetemez. Bunu yönetecek olan yerel yönetimdir.” diye konuştu

Özel Bakım Merkezi’nin de beldede büyük bir ihtiyaç olduğunu aktaran Gider, "Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Para ile pulla çözülecek bir iş değil. Burayı belediyemiz yönetiyor ama her hasta başına devlet belediyeye ödeme yapıyor. Bunun en büyük faydası orada yakını olan kişiler. Farklı yerlerden gelen hastalarımız vardı. Daha önce bulundukları yerlerde korunamayan hastalarımız vardı. Zihinsel engellilere zorla bir şey yaptıramazsınız ama hepsi mutluydu, hepsinin yüzü gülüyordu. Yılbaşını kutluyorlar. Güzel şeyler bunlar, gurur duymak lazım.” dedi.

 

 "Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak"

Çanakkale için tekrar TOKİ projesi hazırlandığını açıklayan Gider, "Karabiga'da verdiğimiz müjdenin özelliği şuydu, bu TOKİ'ler için Çanakkale çapında kura çekildi. İhtiyaç sahipleri için yapıldı. 50 konutluk proje ise son 5 yıldır Karabiga'da ikamet eden ve evi olmayanlar için yapılacak TOKİ.” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlere gidildiğini hatırlatan Ayhan Gider, "Önümüzde seçim var. Çanakkale TOKİ'ye bile ihtiyaç duymadan çok güzel şehirleşebilecek bir yer. Belediye seçiminden sonra güzel bir yönetim değişikliği olacağını biliyoruz, ümit etmenin ötesinde. Çanakkale, AK Parti hizmet belediyeciliğiyle tanışacak. TOKİ çok ufak bir icraat kalacak.” diye konuştu.

TOKİ inşaatının ardından Karabiga esnafını da ziyaret eden Gider, Biga Gençlik Kolları Yönetimi ile düzenlenecek toplantıya katılmaküzere Biga'ya gitti. AK Parti Çanakkale Milletvekili Gider'e, ziyaretlerinde Biga Kaymakamı Erdinç Dolu ile Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi de eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir