ERCP Yöntemiyle Safra Kesesi Taşı Başarıyla Alındı

SAĞLIK 11.10.2023 - 14:32, Güncelleme: 11.10.2023 - 14:32
 

ERCP Yöntemiyle Safra Kesesi Taşı Başarıyla Alındı

Modern tıbbın gücüyle Çanakkale'de safra kesesi taşı sorununa ERCP yöntemiyle ameliyatsız çözüm

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip cihazlar ve uzman hekimleriyle bölgesindeki tıbbi başarılarına bir yenisini ekledi. Bu başarı hikayesi, bir süredir mide ve sırt ağrısı şikayeti çeken 74 yaşındaki bir hastanın hayatında dönüm noktası oldu. Hasta, rahatsızlığıyla Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne başvurdu ve yapılan detaylı incelemeler sonucunda safra kesesinde 1 santim büyüklüğünde ve 14 mm çapında bir taşın varlığı tespit edildi. Bu taş, neredeyse bir bıldırcın yumurtası büyüklüğündeydi. Ancak bu taşın ameliyatsız bir şekilde çıkarılabilmesi için modern tıbbın en gelişmiş yöntemlerinden biri olan Endoskopik Retrograd Kolanjiopankreatografi (ERCP) uygulandı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Kahan Öztürk, hastaya başarıyla ERCP yöntemini uygulayarak safra kesesindeki taşı çıkardı. Bu yöntem, safra kesesinde oluşan taşların hayati risk taşıyan safra yollarını tıkama riskini ortadan kaldırırken hastanın hayat kalitesini de olumlu bir şekilde etkiliyor. Özellikle sindirim süreçlerinde önemli bir rol oynayan safra yollarındaki taşlar, ERCP ile ameliyatsız bir şekilde çıkarılabiliyor. Bu işlem sonrasında hastalar, kısa süre içerisinde normal hayatlarına geri dönebiliyorlar. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, modern tıbbi teknolojilerin ve deneyimli sağlık ekibinin başarısını vurgulayarak, "Hastanemiz, tüm branşlarda son teknoloji cihazlar ve uzman hekimlerle donatılmış durumda. Sadece Çanakkale ilimize değil, bölge ve diğer illerden gelen hastalarımıza da en kaliteli sağlık hizmetini sunmaktayız," şeklinde konuştu. 
Modern tıbbın gücüyle Çanakkale'de safra kesesi taşı sorununa ERCP yöntemiyle ameliyatsız çözüm

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, son teknolojiye sahip cihazlar ve uzman hekimleriyle bölgesindeki tıbbi başarılarına bir yenisini ekledi. Bu başarı hikayesi, bir süredir mide ve sırt ağrısı şikayeti çeken 74 yaşındaki bir hastanın hayatında dönüm noktası oldu.

Hasta, rahatsızlığıyla Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi'ne başvurdu ve yapılan detaylı incelemeler sonucunda safra kesesinde 1 santim büyüklüğünde ve 14 mm çapında bir taşın varlığı tespit edildi. Bu taş, neredeyse bir bıldırcın yumurtası büyüklüğündeydi. Ancak bu taşın ameliyatsız bir şekilde çıkarılabilmesi için modern tıbbın en gelişmiş yöntemlerinden biri olan Endoskopik Retrograd Kolanjiopankreatografi (ERCP) uygulandı.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Uğur Kahan Öztürk, hastaya başarıyla ERCP yöntemini uygulayarak safra kesesindeki taşı çıkardı. Bu yöntem, safra kesesinde oluşan taşların hayati risk taşıyan safra yollarını tıkama riskini ortadan kaldırırken hastanın hayat kalitesini de olumlu bir şekilde etkiliyor. Özellikle sindirim süreçlerinde önemli bir rol oynayan safra yollarındaki taşlar, ERCP ile ameliyatsız bir şekilde çıkarılabiliyor. Bu işlem sonrasında hastalar, kısa süre içerisinde normal hayatlarına geri dönebiliyorlar.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser, modern tıbbi teknolojilerin ve deneyimli sağlık ekibinin başarısını vurgulayarak, "Hastanemiz, tüm branşlarda son teknoloji cihazlar ve uzman hekimlerle donatılmış durumda. Sadece Çanakkale ilimize değil, bölge ve diğer illerden gelen hastalarımıza da en kaliteli sağlık hizmetini sunmaktayız," şeklinde konuştu. 

Çanakkale HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir