Edirne merkezli İstanbul ve Ordu’da siber dolandırıcılık operasyonu: 36 milyon liralık vurguna 4 tutuklama

ASAYİŞ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.05.2025 - 23:18, Güncelleme: 29.05.2025 - 20:25
 

Edirne merkezli İstanbul ve Ordu’da siber dolandırıcılık operasyonu: 36 milyon liralık vurguna 4 tutuklama

Edirne merkezli İstanbul ve Ordu’da siber dolandırıcılık operasyonu: 36 milyon liralık vurguna 4 tutuklama
Edirne polisi, toplam 36 milyon 813 bin tutarında nitelikli dolandırıcılık suçu ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul ve Ordu illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlar sonucu yakalanan 4 şahıs tutuklanırken, 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 344 farklı dosyada toplam 36 milyon 813 bin tutarında nitelikli dolandırıcılık suçu ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul ve Ordu illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Soruşturma çerçevesinde aranan bir şüpheli, İstanbul’da yapılan operasyonda, saklandığı adresteki yan dairenin balkonuna gizlenmeye çalıştığı sırada yakalanarak işlemlerinin ardından Edirne’ye getirildi.Dördüncü kattan atladıAynı adreste yapılan arama sırasında, başka bir nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında arama kararı bulunan bir şahıs polisten kaçmak isterken, 4. katta bulunan evin arka balkon penceresinden atlayarak yaralandı. Düşme sonucu bacağı kırılan şahıs, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra İstanbul Emniyet birimlerine teslim edildi.Operasyon çerçevesinde yakalanan 3 şüpheli ile birlikte, dosya ile bağlantısı tespit edilen ve başka suçlardan cezaevinde bulunan 6 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.Adli makamlara sevk edilen 4 şahıs tutuklanırken, 5 şahıs hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.
Edirne merkezli İstanbul ve Ordu’da siber dolandırıcılık operasyonu: 36 milyon liralık vurguna 4 tutuklama
Edirne polisi, toplam 36 milyon 813 bin tutarında nitelikli dolandırıcılık suçu ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul ve Ordu illerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonlar sonucu yakalanan 4 şahıs tutuklanırken, 5 şahıs ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 344 farklı dosyada toplam 36 milyon 813 bin tutarında nitelikli dolandırıcılık suçu ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul ve Ordu illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Soruşturma çerçevesinde aranan bir şüpheli, İstanbul’da yapılan operasyonda, saklandığı adresteki yan dairenin balkonuna gizlenmeye çalıştığı sırada yakalanarak işlemlerinin ardından Edirne’ye getirildi.

Dördüncü kattan atladı
Aynı adreste yapılan arama sırasında, başka bir nitelikli dolandırıcılık suçundan hakkında arama kararı bulunan bir şahıs polisten kaçmak isterken, 4. katta bulunan evin arka balkon penceresinden atlayarak yaralandı. Düşme sonucu bacağı kırılan şahıs, sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırıldıktan sonra İstanbul Emniyet birimlerine teslim edildi.
Operasyon çerçevesinde yakalanan 3 şüpheli ile birlikte, dosya ile bağlantısı tespit edilen ve başka suçlardan cezaevinde bulunan 6 şüpheli hakkında da işlem yapıldı.
Adli makamlara sevk edilen 4 şahıs tutuklanırken, 5 şahıs hakkında ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma kararı verildi.

Edirne HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.