Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti

SİYASET 03.06.2023 - 21:23, Güncelleme: 03.06.2023 - 21:23
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yemin etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Yemin töreninden önce Erdoğan mazbatasını aldı. Yemin törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kabine üyeleri, Meclis eski Başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları, Erdoğan'ın ailesi ve diğer yetkililer katıldı. Erdoğan'ın yemin etmesinden sonra İstiklal Marşı okundu. CHP ve Yeşil Sol Parti grupları ayağa kalkmadı. İYİ Parti grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı.   Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki yemin töreninin ardından Anıtkabir'e geldi. Erdoğan, Aslanlı Yol'dan geçerek mozoleye çıktı. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi: “Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapacak 28'inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 yıl daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz. Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından ATO'dan başlayarak atlı birliklerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket etti. Atlı Tören Birliği Söğütözü Caddesi'nde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti. Öte yandan, Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı gerçekleştirildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin etti.

Yemin töreninden önce Erdoğan mazbatasını aldı. Yemin törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, kabine üyeleri, Meclis eski Başkanları, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları, Erdoğan'ın ailesi ve diğer yetkililer katıldı. Erdoğan'ın yemin etmesinden sonra İstiklal Marşı okundu. CHP ve Yeşil Sol Parti grupları ayağa kalkmadı. İYİ Parti grubu ayağa kalktı ama alkışlamadı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulundaki yemin töreninin ardından Anıtkabir'e geldi. Erdoğan, Aslanlı Yol'dan geçerek mozoleye çıktı. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyan Erdoğan, İstiklal Marşı'nı okudu. Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere yazdığı metni okudu. Erdoğan, özel deftere yazdığı metinde şu ifadelere yer verdi:

“Aziz Atatürk, Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapacak 28'inci dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi. Hamdolsun bir 5 yıl daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi, 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin. Ruhun şad olsun.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından ATO'dan başlayarak atlı birliklerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hareket etti. Atlı Tören Birliği Söğütözü Caddesi'nde karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin A Kapısı'na kadar eşlik etti. Öte yandan, Erdoğan'ın süvari birliğiyle Külliye'ye girişi sırasında 101 pare top atışı yapıldı. Ayrıca Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıklarına bağlı ordu karargahlarında da 101 pare top atışı gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve troyhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
sanalbasin.com üyesidir